Dragos Basescu, trimis in judecata de procurorii DNA. Nepotul fostului presedinte acuzat de trafic de influenta

Dragos Basescu, fiul lui Mircea Basescu, a fost dat in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru trafic de influenta, el aflandu-se momentat sub control judiciar pe cautiune, informeaza Agerpres.

dragos basescu

Dragos Basescu (foto: max-media.ro)

Nepotul fostului sef de stat Traian Basescu, este invinuit ca ar fi cerut 1 milion de euro de la un om de afaceri, in schimbul promisiunii ca-si va folosi influenta asupra DIICOT pentru rezolvarea favorabila a dosarului acestuia.

Pe langa Dragos Basescu, a fost trimis in judecata si afaceristul Ciprian Nistor, aflat in executarea unei pedepse privative de libertate pentru complicitate la trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni, in 13 martie 2014, „Dragos Basescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (n.r. – Sandu Staicu), denuntator in cauza, 500.000 de euro pentru o solutie de respingere a arestarii intr-o contestatie formulata de catre DIICOT in dosarul ce il privea si inca 500.000 euro atat pentru obtinerea unei solutii favorabile in cauza respectiva, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.