Alianța „Moldova se dezvoltă” a stârnit schelălăituri printre politicienii de Bacău

Șapte primari din zona de Nord-Est a României au decis pe 17 decembrie inființarea alianței „Moldova se dezvoltă”. Documentul a fost semnat de primarii din Suceava – Ion Lungu (PNL), Câmpulung Moldovenesc – Mihăiță Negură (PNL), Vatra Dornei – Ilie Boancheș (PNL), Botoșani – Cătălin Flutur (PNL), Roman – Lucian Micu (PNL), Piatra Neamț – Dragoș Chitic (PNL) și Iași – Mihai Chirica (independent). Acest demers este o copie după modelul „Alianța Vestului” care a fost semnat recent de primarii din Cluj, Oradea, Arad și Timișoara, şi are ca scop promovarea marilor proiecte de infrastructură de care Moldova are nevoie, investiții publice sau private, precum și proiecte in educație, sănătate, mediu și turism.

Dragos Benea moldova se dezvoltă

Dragos Benea furios ca a fost lasat pe dinafara aliantei „Moldova se Dezvoltă” (foto: ziaruldeiasi.ro)

„Alianța Moldova se dezvoltă” nu este vazută cu ochi buni de parlamentarii din Bacău.
Pe principiul binecunoscutei zicale moldoveneşti „l-as lasa eu dar nu ma lasă el pe mine”, inițiatorii din cele patru judete nordice ale Moldovei se văd acum atacați de protipendada conducerii PSD Bacău, în rândurile careia au starnit o neobişnuită stare nervozitate.

Dintre cei care a inceput să latre de gelozie, cel mai furios este chiar preşedintele organizaţiei judeţene Bacău, senatorul Dragoş Benea, care nu mai poate dormi noaptea de grija noii asocieri inființate de primarii din vecinatate.

„Este un exerciţiu de imagine şi de sorginte exclusiv liberală, orchestrat de Gheorghe Flutur care, cât timp a fost ministru, senator şi secretar general la PDL, n-a avut timp sa aibă asemenea iniţiative, cum n-a avut timp să facă un document fezabil pentru vreo autostradă a Moldovei. Acum, după peste 15 ani de funcţii la nivel înalt s-a trezit să fie dirijor de primari aflaţi într-o continuă campanie de imagine pentru că PNL-ul gâfâie în marile oraşe. O copie lamentabilă şi fără perspectivă instituţională a unui demers început în Vestul ţării. Acolo are măcar calitatea de a fi fost în premieră”, a tunat Benea.

Nouă „descoperire” la Bacău: geografia şi cu matematica nu se pot schimba. Nici prostia!
Senatorul Dragoş Benea, din ce în ce mai polemic, în ultimul timp, faţă de liberalii moldoveni (inclusiv din Bacău) devine si mai tranşant: „Bacăul a fost exclus pentru că primarul nu este liberal şi pentru că Bacăul îi deranjează prin insistenţa dar şi obiectivitatea prin care susţine varianta cea mai rapidă pentru relaţia Est-Vest prin pasul Oituz. Bacăul nu crede în 2 sau 3 autostrăzi ale Moldovei, ci în una singură cea mai uşor de avizat, rapid de construit şi anume Iaşi-Bacău-Braşov. Municipiul Bacău le stă în gât pentru că noi am spus simplu şi clar matematica si geografia nu pot fi schimbate”.

În acelaşi timp preşedintele PSD Bacău consideră că: „noua alianţă moldavă este şi un eveniment menit a marca intrarea lui Chirica în PNL-ul încristelniţit de Gheorghe Flutur. PNL îl vrea pe Mihai Chirica la Iaşi pentru că îi dă cu minus în sondaje”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.