Traian Basescu posteaza un video care arata contrele sale cu Kovesi pe tema dosarului Revolutiei Romane

Fostul sef de stat Traian Băsescu a incarcat, vineri, pe reteaua sociala Facebook, un videoclip care prezinta modul îi reproşa, în 2009, Laurei Codruţa Kovesi, procuror general pe atunci, că s-au închis dosarele Revoluţiei şi Mineriadei şi nu s-a descoperit inca cine a deschis focul asupra oamenilor şi cine sunt vinovaţii.

Basescu razboindu-se cu Kovesi pe tema dosarelor Revolutiei (foto: facebook)

Basescu razboindu-se cu Kovesi pe tema dosarelor Revolutiei (foto: facebook)

Interesantul video postat de Băsescu apare în contextul în care procurorii militari de la Parchetul ICCJ au considerat de cuviinta sa clasifice dosarul Revoluţiei din decembrie 1989. Asta desi CEDO tot someaza Romania sa faca lumina in acest caz. Totusi decizia de clasare nu este definitivă.

In acelaşi filmulet apare şi un fragment cu declaraţiile lui Ion Iliescu dintr-un documentar, difuzat de TVR, cu privire la Revoluţie şi mineriadă. În interviu Ion Iliescu spune că revoluţionarii „s-au împuşcat între ei”.

„Un adevăr. Dacă îl suportaţi, voi, Dumnezeii dreptăţii, luaţi-l”, a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

După fragmentul cu ineptia lui Iliescu, urmează o discuţie care a avut loc la Palatul Cotroceni, în septembrie 2009, când Traian Băsescu a jucat rolul de negociator între Asociatia 21 Decembrie 1989 si Parchetul ICCJ, „patronat” pe atunci de Laura Codruţa Kovesi. Dupa cum se vede din imagini, fostul presedinte a avut subiecte contradictorii cu Kovesi legate de dosarele Revolutiei si Mineriadei.

După ce Traian Băsescu i-a cerut să anunte daca exista o „speranta” că aceste dosare vor fi rezolvate, procurorul general i-a raspuns ca depinde de ceea ce intelege presedintele prin „speranţă”, dar nu poate promite o solutie. Bine-nteles ca Basescu a luat foc si i-a tinut o predica pe masura si buna dreptate fostului procuror general.

Procurorii de la Parchetul Militar au hotarat recent sa clasifice dosarul Revoluției din Decembrie 1989. Conform ministerului public, hotararea a fost luată de procurorii militari Marian Tudor, Codruț Mihalache și Claudiu Culea.

Motivele invocate pentru închiderea dosarului Revoluției Romane par destul de aberante: 1. s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale, 2. există autoritate de lucru judecat, 3. faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, 4. a intervenit amnistia.

Se pare ca cineva incearca din rasputeri sa musamalizeze ceea ce s-a intamplat cu adevar in urma cu 25 de ani.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.