Traian Basescu: Dacă Romania nu contesta cotele obligatorii la Curtea Europeana de Justitie, in fiecare an ne vom trezi cu refugiati (VIDEO)

Traian Băsescu incearca sa convinta politicienii nostri ca ultima solutie a tarii noastre e sa atace decizia cotelor obligatorii la Curtea Europeana de Justitie, precum intentioneaza s-o faca Slovacia, altfel numărul refugiaților pe care România ii va primi va depasi cu mult 2.400, suma precizata de Klaus Iohannis.

Basescu explica destul de clar si care sunt motivele contestatii deciziei consiliului JAI: „Este doar începutul. Dacă aș fi în locul guvernanților m-aș adresa Curții Europene de Justiție pentru că decizia încalcă Tratatul Consolidat al UE și Tratatul nostru de aderare. Mai mult, este încălcată Constituția, articolul 3, aliniatul 4, care interzice relocări de populație pe teritoriul României, iar toată lumea vorbește despre strămutări”, a declarat Băsescu pentru B1 TV.

Un alt motiv pentru care decizia JAI ar putea fi atacată în instanță este faptul că România nu este membru Schengen și nu frontierele țării noastre au fost penetrate, ci ale spațiului Schengen.

Cat despre ce ar mai putea face președintele Iohannis la Consiliul European de la Bruxelles, Băsescu a spus că tema cotelor obligatorii este închisa.

„Se va începe o discuție despre strategia legată de migrație. Subiectul cotelor nu se mai discută. Dacă România părăsește și ultima baricadă, adică o acțiune la Curtea Europeană de Justiție, în fiecare an vom primi tot atâția refugiați”, a adăugat acesta.

De asemenea, fostul președinte a declarat că marea problemă a refugiaților este „cultura lor extrem de inflexibilă și inadaptabilă”, dar și faptul că securitatea României este pusă în pericol.

„Mulți dau exemplul cu musulmanii din Dobrogea. Este o populație atașată României, ei sunt integrați în societate. Nu se compară cu cei din Orientul Mijlociu. (…) Sunt un mare risc de zdruncinare a ordinii sociale și un mare risc terorist. Dacă din o mie, doi sunt teroriști, e suficient. E o poveste că în Europa au ajuns 40.000 în luna mai și 120.000 ce trebuie acum relocați. Cifrele corecte bat în jurul a 800.000, intrați anul acesta”, a mai precizat fostul șef de stat.

Video: Traian Basescu: Roamania trebuie sa conteste cotele in justitie

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.