Sondaj BCS! 70% dintre români NU au încredere în Dragnea şi în Guvernul Dăncilă

Un sondaj EXPLOZIV realizat de institutul BCS dezvăluie că românii s-au săturat de actualul Guvern! Aproape 70% dintre români cred că Executivul Dăncilă ar trebui să plece, arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) şi obţinut de Adevărul.ro.

Dragnea in cadere libera la capitolul incredere (foto: Adevarul.ro)

Tot 70% reprezintă şi procentul cetatenilor care nu au încredere în Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă este pe acelasi palier de ne/încredere cu şeful său de partid. BCS a fost unul dintre puţinele institute sociologice care au prezentat date corecte la alegerile prezidenţiale din 2014, notează Comisarul.ro.

Cum s-a realizat sondajul:
Volumul eşantionului: 1087 persoane cu vârste mai mari de 18 ani domiciliate în 128 localităţi urbane şi rurale selectate din toate judeţele ţării. Tipul eşantionului: probabilist, stratificat, format din 48 straturi rezultate din intersecţia a 8 zone geografice cu 6 tipuri de localităţi urbane şi rurale.

Selecţia subiecţilor: interviurile s-au realizat la domiciliul subiecţilor. Persoanele intervievate au fost alese prin pas statistic, din 3 în 3 apartamente sau case, pornind de la numărul 3 al fiecărei străzi. În cazul în care în apartamentele sau casele selectate nu locuia sau nu răspundea nimeni s-a selectat următoarea a 3-a casă. În acest fel s-a păstrat principiul probabilist, fiind improbabil la oamenii care domiciliază la apartamente cu numere multiplu de 3 să aibă opinii semnificativ diferite de cei care locuiesc la apartamente cu alte numere.

Reprezentativitate: eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă din ţară, cu o eroare de +/-3%. Au fost excluse din analiză persoanele instituţionalizate (din spitale, aziluri, mânăstiri, penitenciare, etc.) si cele plecate în străinătate (peste 20% din totalul alegătorilor). Datele prezentate sunt cele culese din teren, neponderate.

Verificarea corectitudinii lor s-a făcut de către echipa coordonatoare, prin recontactarea telefonică a 219 subiecţi (20%), care au confirmat participarea la sondaj. Ancheta de teren: 27 noiembrie – 5 decembrie 2018.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.