România, pe o traiectorie a izolării

Jurnalistul de Adevarul, Liviu Avram, arata modul in care Romania este izolata de politicienii coalitiei de guvernare PSD-ALDE-UDMR, care efectiv nu mai tin cont de nimeni si nimic pierzand orice urma de credibilitate in fata partenerilor externi. Intr-un mesaj pe pagina de Facebook, Avram scrie:

romania harta europa

Romania izolata de proprii politicieni

„Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul Europei, Comisia de la Veneția, GRECO, Departamentul de Stat al SUA, numeroase ambasade occidentale – toate aceste instituții critică de doi ani politicile autorităților de la București în domeniul penal și al Justiției. Nu-s cam multe?

Practic, nimeni din lumea civilizată nu sprijină (nici măcar tacit) aceste politici. România este supusă, de către conducătorii ei, unei izolări încă și mai accentuate decât cea pe care am cunoscut-o pe vremea lui Ceaușescu. De bine, de rău, pe Ceaușescu îl mai susțineau un Todor Jivkov, un Fidel Castro, un Kim Ir Sen. Pe ăștia cine-i sprijină?”

Este total irelevantă reacția autorităților române față de Raportul MCV sau Rezoluția Parlamentului European.

Ceea ce contează este faptul că aceste documente ajung în cancelariile statelor și în board-urile companiilor, iar pe baza lor se vor lua decizii politice sau economice – fără ca cineva să consulte și autoritățile de la București asupra acestor decizii.

Asta înseamnă izolare.”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.