Radu Banciu „saraceste”. CNCD il amendeaza cu 5000 lei pentru insulte la adresa basarabenilor

Prezentatorul postului de televiziune B1Tv, Radu Banciu, a fost ars la bunuzare din cauza Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care i-a aplicat o amenta de 5.000 lei pentru faptul ca i-a facut cu ou si cu otet pe moldoveni (aia de peste Prut), astfel discriminandu-i. Deja incepi sa te gandesti ca in cazul realizatorului TV se aplica bine zicala „vorba multa saracia omului” avand in vedere ca aceasta este a doua amenda emisa pe numele sau dupa cea de 10000 lei „acordata” de CNA cu putin timp in urma.

Radu Banciu

Radu Banciu penalizat pentru jigniri aduse moldovenilor (Foto: www.B1.ro)

Delacariile d-lui Banciu la adresa basarabenilor s-au dovedit a fi injurioase conform membrilor consiliului, noteaza situl HotNews:

„Declaratiile in cauza au vizat atingerea demnitatii umane si crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare indreptate impotriva unui grup de persoane pe criteriul de cetatenie, gen, apartenenta etnica si sociala”, a decis Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Colegiul director a decis sa-i aplice lui Radu Banciu sanctiunea amenzii contraventionale in valoare de 5.000 lei – si obligarea publicarii in doua ziare nationale a rezumatului deciziei CNCD.”

In emisiunea sa din 24 decembrie 2013, realizatorul pamfletului „Lumea lui Banciu” a explodat ca urmare a unor declaratii facute de premierul moldovean Iurie Leanca, si a spus ca Republica Moldova este in topul clasamentulor în ceea ce privește prostitutia, alcoolismul, și incultura.

Emisiunea a atras numeroase reactii negative care au mers pana la atacarea paginii de Wikipedia a prezentatorului, precum si organizarea unui flash-mob in fata sediului televiziunii B1TV, cam pe la 17 ianuarie 2014. La vremea respectiva, Banciu statea relaxat la umbra palmierilor, undeva prin mijlocul Atlanticului, cel mai probabil prin Caraibe. Bine-nteles ca a aflat de pe internet despre evenimentele din tara, si la intoarcerea din concediu, realizatorul s-a protapit cu un „feed-back” solid, fiind de data aceasta documentat cu tot feluri de statistici elaborate de ONG-uri celebre. Si cum probabil isi pregatise deja textul pe plajele de turcoaz, la prima sa emisiune din 2014, adica cea de pe 20 ianuarie, i-a jignit iarasi pe moldovenii basarabeni, insa cu cifre si citatii.

Radu Banciu s-a folosit in mare parte de un raport emis de un ONG din Franța, Fundatia Scelles, preluat inclusiv de agentia France-Presse, conform căruia sapte din zece femei din Republica Moldova s-au prostituat cel puțin o dată până la vârsta de 25 de ani. „Dati-mi voie sa cred ca acest procent depaseste 100% pana la 30 de ani.”

Banciu a mentionat totusi in emisiunea din 24 decembrie ca regula nu se aplica pentru toata lumea sustinand ca a cunoscut „cetateni absolut remarcabili” din Republica Moldova.

Video: Radu Banciu jigneste poporul moldovean

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.