„Primadonele” comisiei Iordache au cariere juridice anormale. Eugen Nicolicea, principalul suspect!

Jurnalistul Liviu Avram a lansat un apel interesant pe Facebook in care atrage atentia asupra faptului ca niciunul din cei care taie si spanzura in comisia lui Iordache, nu are o cariera juridica normala. Insa cel mai suspect pare sa fie Eugen Nicolicea despre care nimeni nu stie unde si-a terminat Facultatea de Drept sau daca a absolvit vreuna in domeniu.

Eugen Nicolicea

Diploma in drept a lui Eugen Nicolicea pare de negasit (foto: cdep.ro)

Iata mesajul complet postat de Liviu Avram pe reteaua de socializare:

„Apel de interes public!!!

Poate cineva să-mi spună unde și când a terminat Eugen Nicolicea Facultatea de Drept? L-a avut cineva student? L-a avut cineva coleg de facultate?

Omul ăsta e parlamentar din 1992 și în niciunul din CV-urile sale disponibile pe internet nu apar aceste informații. I-am adresat domnului Nicolicea o întrebare în acest sens, dar nu mi-a răspuns în niciun fel. Poate încă se mai gândește, poate încă își caută diploma…

Întreb asta pentru că am observat un lucru – și nu știu dacă e o coincidență sau nu. Niciunul dintre cei care taie și spânzură în Comisia lui Iordache nu are o carieră juridică normală, necum una impecabilă. Adică să fie măcar unul care să fi evoluat cât de cât după un anume standard: liceu-Facultate de Drept-eventual INM. Ori sunt juriști tomnatici, ori sunt oameni cu pauze sau cu episoade obscure în carieră.

Deci primadonele Comisiei sunt următorii:
Florin Iordache (PSD) – la bază inginer la o fabrică de mobilă înainte de revoluție, absolvent de drept în 2002 la Craiova, la 42 de ani, cu doctorat dat în relații economice internaționale în 2007, la Bălți, Republica Moldova.

Marton Arpad (UDMR) – de profesie actor (din 1979), absolvent de drept în 2002, la 47 de ani (nu știm la ce facultate).

Steluța Cătăniciu (ALDE) – absolventă de drept în 1996 la particulara Dimitrie Cantemir, filiala Cluj, licență în 1997, la 34 de ani. Nu se știe ce a făcut până la intrarea în facultate.

Șerban Nicolae (PSD) – absolvent de drept în 1997 la 29 de ani (se pare că la Româno-Americană), nu se știe ce a făcut următorii patru ani, dar din 2001 îl găsim direct consilier de stat al lui Ion Iliescu, la Cotroceni. Înainte de facultate se pare că a lucrat ca muncitor la Mecanică Fină (cel puțin acolo susține că l-a prins revoluția).

Eugen Nicolicea (PSD) – absolvent de Electrotehnică, dovedibil prin faptul că a lucrat la un centru de calcul înainte de revoluție, dar și absolvent de drept – nu se știe când, nu se știe unde.

Acești cinci oameni sunt principalii promotori ai amendamentelor la Legile Justiției. Poate că în circumstanțe normale n-ar conta prea mult pregătirea lor profesională, dar:

În Comisia lui Iordache, majoritatea le-a votat ideile fără să le dezbată în mod consistent, iar în plenul Camerei Deputaților, așa cum știm deja, s-au votat niște cifre dintr-un tabel, nu niște texte. Deputații n-au avut în față nici măcar textul pe care îl votează.

Vă închipuiți ce fel de legi pot să iasă în aceste circumstanțe…”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.