NU SUNTEM PROŞTI: Mesajul unui internaut adresat Guvernului Romaniei şi politicienilor coaliţiei puterii

Intr-o scrisoare deschisă pe Facebook, Budu Sorin Radu se arată scarbit de manipularea care are loc zilnic la posturile de televiziune unde „trompetele” nu mai contenesc in a inchina ode nomenclaturii de partid in timp ce denigrează populaţia nemultumită de modul dezastruos in care este guvernată ţara. Internautul face de asemenea o corelație intre protestele actuale din Franta şi cele din Romania, şi atrage atenţia că „guvernele nu ţin cont de părerea cetăţenilor, decât dacă sunt obligate să o facă”.

Protest Romania

Protest in Romania (foto: b1.ro)

„NU SUNTEM PROŞTI

Nu mai avem încredere în Cozmin Guşă şi nici în Realitatea TV. Cine a trădat o dată, va mai trăda. Ştim cine a fost şi este Cozmin Guşă, „camarad” bun al d-lui Iulian Vlad, fostul şef al Securităţii decembriste (1989 nu se uită). NU SUNTEM PROŞTI.

Am urmărit cu greu şi scârba o parte din emisiunea d-lui Hoandra din seara acestea. A compara situaţia din Paris cu cea din România e foarte bine, dar nu în sensul dat de dl. Hoandra &Co.

Aş puncta lucrurile astfel: dacă francezii ies în stradă şi protestează cu tot ce pot doar pentru scumpirea carburanţilor cu o sumă infimă raportată la venitul mediu al francezului, ce ar face în situaţia a României? Dar ei nu vor ajunge în situaţia noastră. Ştiţi de ce? Pentru că atunci când se scumpeşte carburantul cu foarte puţin, ies în stradă. Dacă vocea nu le este ascultată. Asta înseamnă democraţie.

Lecţia Parisului este că ar trebui cu atât mai mult şi mai mulţi să stăm în stradă când toată ţara este distrusă, dusă în recesiune, aproape scoasă din UE şi Europa, condusă de infractori condamnaţi. Guvernele nu ţin cont de părerea cetăţenilor. Decât dacă sunt obligate să o facă. Asta înseamnă democraţie, nu anarhie.

Am aflat de la dânsul şi invitaţii săi (nu suficient de voalat) faptul că cei care ieşim în stradă de 2 ani suntem de fapt nişte proşti, dependenţi de facebook sau alte reţele de socializare, care neglijăm alte activităţi cotidiene, probabil needucaţi şi fără discernământ, noi ne lăsăm manipulaţi prin reţelele de socializare să ieşim în stradă şi să protestăm împotriva a ceea ce se întâmplă în ţară, în loc să stăm cuminţi şi să respectăm legile strâmbe ale celor care distrug România. Am ajuns în stradă pentru că celor responsabili NU LE PASĂ DE ROMANIA SI CEEA CE VOR ROMANII. NU SUNTEM PROŞTI.

Deasemenea aflăm că de fapt noi nu ne dăm seama de faptul că alţii trag sforile şi am muşcat momeala „sforarilor” care incita la „dezordine”. Clar, ni se transmite că suntem nişte proşti.

Manşeta emisiunii ne informează că cei care critică postul Realitatea TV nu au ce căuta în emisiuni. POFTIM? Realitatea TV şi intervenţiile d-lui Guşă mă fac de 3 săptămâni încoace să mă simt ca la Antena 3.

Mai aflăm că Oreste şi Oana (termenul a fost „grobienii) nu au ce căuta la Realitatea. Parcă eraţi prieten cu Oreste. Da, Oreste, care e vulcanic, dulce-acid, dar din durere, din suferinţa, din iubire de ţara şi neam. Asta e vina lui, că spune lucrurile pe şleau? Sau discutam de o răsucire cu 1800 a postului dvs., probabil ca să nu fie executat silit şi închis? Iar noi, prostii, care voiam să strângem fonduri ca să vă salvaţi. Ce uşoară şi la îndemâna era soluţia: doar o “mică “trădare.

Azi m-am întâlnit cu un bun prieten şi coleg de “stradă”. După “sucitura “Realităţii TV, a spus ca el “pune puşca jos”, se simte înşelat, abandonat şi singur. L-am înţeles. I-am răspuns că eu nu mă las, că nu depind decât de Dumnezeu şi că atunci când sunt trădat mă îndârjesc mai tare. Şi nu mă las până nu reuşesc.

Realitatea e un post privat, patronii pot face ce vor, dar devenise un portdrapel al libertăţii şi rezistenţei la distrugerea României. Iar noi, făcând rating pentru Realitatea, am adus bani pentru Realitatea TV prin publicitate. Sunt convins că nu numai prin publicitate. NU SUNTEM PROŞTI.

Domnule Guşă, puteţi să mă interziceţi şi pe mine, blocaţi-mă, vă rog. Înseamnă că am dreptate. Altfel, nu m-aţi băga în seamă. NU SUNTEM PROŞTI.

Nu pot să mă bucur pentru că vă reîntoarceţi înapoi stimate domnule Bogdan Rareş, deoarece cred că sunteţi păcălit (se profita de bunul simţ al dvs. pentru rating, aţi pierdut mulţi dintre noi) şi se încearcă manipularea noastră. Va respect “maxim” (cum ar zice copiii mei) decenta, onoarea, corectitudinea, verva, iubirea de tara.

Aţi făcut multe în aceşti 2 ani şi am apreciat acest ajutor. Dar noi nu depindem de Realitatea. Noi depindem de România şi de romani. Ne vom descurca şi fără Realitatea. E clar că postul a schimbat macazul. NU SUNTEM PROŞTI. Şi noi la fel vom face. Schimbăm postul.

Şi, DA, vom rămâne uniţi în stradă şi pe reţelele de socializare. Am învăţat în ultimii ani să „mirosim” manipulările şi manipulatorii.

Unul dintre noi dacă mai rămâne în picioare, poate salva ţara. Lumea a fost dusă înainte de individualităţi: de exemplu Iisus Cristos, Mahatma Gandhi, etc. la care au aderat apoi din ce mai mulţi. Mulţimile cresc în jurul modelelor şi a personalităţilor, nu a personajelor.

Va trebui ca Realitatea TV să îşi redemonstreze verticalitatea şi intransigentă împotriva acaparării şi distrugerii României, pentru a ne restaura încrederea în această televiziune, aşa cum a făcut-o înainte, iar asta va dura. Pentru că vom fi extrem de atenţi la orice derapaj.

Cu cea mai aleasă consideraţie pentru dumneavoastră, domnule Rareş Bogdan,

Dr. ing. Sorin Budu.”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.