NOUL COD PENAL al ROMANIEI: Eradicarea coruptiei pusa pe butuci

Stai uneori si te intrebi oare cine ori fi acei juristi care au putut sa debiteze asemenea tampenie de cod penal. Noua legislatie scoate efectiv din calcule rezolvarea dosarelor de coruptie ale unor indivizi celebri ai patriei anarhiste.

De protectia noul cod par a se bucura cele 8 nume sonore din fotbalul românesc: Ioan Becali, Cristian Borcea, Victor Becali, George Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica Gheorghe Popescu si Gheorghe Neţoiu, care sunt momentan judecati pentru acte de înşelăciune cu efecte deosebit de grave.

De asemena fostul sef de la Transporturi, Miron Mitrea, precum si fostul conducator de la CFR Mihai Necolaiciuc vor avea satisfactia de a da un sut in fund legii justitiare mioritice.

Conform codului idioteniei, infractiunile pedepsite pana acum cu 20 de ani de parnaie vor avea o limita de doar 5 ani, iar termenele de prescriere sunt tot de un cincinal.

Deci pentru George Copos, prescripţia si-a atins limita undeva prin anul 2008. Pentru Mihai Stoica prescrirea faptelor a intervenit în 2006, iar în cazul lui Cristi Borcea a intervenit în 2010. Aceeaşi situaţie se aplică şi în cazul celorlalţi acuzati Victor Becali, Ioan Becali, Jean Pădureanu, Gică Popescu şi Gigi Neţoiu.

Codul coruptiei îl onoreaza si-l scoate la liman pana si pe binecunoscutul afacerist Sorin Ovidiu Vîntu, în dosarul naruirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Asadar traiasca Guvernul USL „cinstit” si Parlamentul „altruist”. Cetateanul onest trebuie sa fie chiar prost de-a binelea sa mai voteze vreodata asemenea specimene.

Intr-o societate normala, o astfel de situatie s-ar fi lasat cu reactii din partea societatii civile, care in Romania nu prea are glas. Pacat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.