Klaus Iohannis se autosabotează prin lipsa de reacție

Jurnalistul Liviu Avram explică intr-o postare pe Facebook, modul in care lipsa de reacție ii sabotează Presedintelui Klaus Iohannis perspectivele unui nou madat la Cotroceni. De notat că șeful satului tocmai a semnat fără sa crâcnească documentul de instaurare a Ecaterinei Andronescu in funcția de Ministru al Educației. Andronescu este considerată groparul educației romanesti, ocupând această funcție pentru a 4-a oară.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis (foto: hotnews.ro/wikimedia commons)

„Știu că o să vă enervez pe mulți dintre voi, dar vă rog să observați următorul lucru: Klaus Iohannis iese la atac (așa, vijelios, cum mulți dintre voi vi-l doriți) doar atunci când este atacat el personal sau soția sa. Doar atunci se enervează și „aruncă paltonul”.

Când chestii mult mai grave erau în joc, cum ar fi însăși relevanța funcției de președinte al României, el a preferat să tacă.

Dintre toate obiectivele sale politice, doar unul singur pare să fi fost împlinit cu adevărat: să nu semene deloc cu Traian Băsescu. Puțin, mult prea puțin.

Iar acum, când camarila lui Dragnea pune țara în conflict cu toți partenerii noștri internaționali, fără niciun mandat de la popor, Klaus Iohannis recită un refren deja învechit: ăla cu infractorii ajunși în fruntea statului. Păi ăstora cine le-a dat încă o șansă, monșer? Provocarea este ce faci tu, ca președinte, după ce infractorii ajung în fruntea statuui, nu doar să constați un lucru demult evident.

Tare mă tem că Klaus Iohannis nu are – și nici nu a avut vreodată – vreo carte în mânecă, că nu are niciun Plan B. Când dezastrul va deveni realitate, va veni – sau poate va trimite un purtător de cuvânt – și va spune că nu s-a putut altfel.

Altfel spus, suntem singuri…”, a scris Liviu Avram.

Credit foto: HotNewsscreenshot: Dan Mihai Pitea [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.