Joia Neagra a Coruptiei Romanesti. Condamnari pe Banda Rulanda la ICCJ

Joia sentintelor va ramane cu siguranta ca o zi fara precedent in istoria ultimilor 25 de ani ai natiunii romane!!!

sediul iccj

Joi, pe holurile sediului ICCJ au defilat mai marii corupti ai Romaniei (Foto: web)

Daca ne uitam pe Wikipedia sau oriunde pe web, o sa vedem ca Haga este considerata „capitala mondiala a justitiei”. Insa joi, 30 ianuarie 2014, se pare ca Bucurestiul, sau mai bine zis sediul ICCJ, i-a luat fata celebrului oras olandez.

Ziua de joi a fost cu adevarat o zi neagra pentru coruptia din Romania, ce mai, doliu national. Judecatorii de la ICCJ au impartit pedepse cu nemiluita in stanga si-n dreapta. Ar trebui probabil sa ne intrebam daca nu cumva au depasit cu mult programul legal de 8 ore de munca/zi, dar oricum, chiar daca au facut-o, cu certitudine merita o bonificatie. Si daca tot am pomenit cu atata stoicism de instanta suprema, atunci e musai sa-i promovam cu un backlink catre site-ul lor, i.e. ICCJ.

Dar acum sa luam un pic la sortat cele mai importante procese penale ce au avut loc ieri:
Cireasa de pe tort a fost probabil condamnarea lui RELU FENECHIU care a incasat 5 ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie in celebrul dosar Transformatorul. In acelasi „pachet” au mai intrat fratele sau, Lucian Fenechiu (5 ani), urmat de asociatul si actionarul de la FENE S.A Mihai Bogdan Damian (5 ani) apoi marii fosti directori generali de la SISEE Electrica Moldova, Ioan Turbatu şi Ion Mărghidan (ambii 6 ani) precum şi fostul director comercial Petru Andronache (7 ani). Dupa cum se vede, executantii au primit pedepse ceva mai mari.

Joia magica a justitiei s-a incheiat seara tarziu cand foştii judecători de la Tribunalul Dolj Bogdan Diaconescu şi Laurenţiu Anghel au primit sentinte definitive de 4 ani şi 6 luni de închisoare, tot pentru fapte de corupţie (pentru ce altceva).

P/S: Deputatul Partidului Conservator, Gheorghe Coman a fost chiar si el condamnat joi, dar la doar un an de închisoare cu executare. Decizia lui nu este definitivă avand in vedere ca mahărul mecanic de la Buzau este abia la inceput de drum si mai are de facut cateva apeluri si drumuri pe la inalta curte.

De asemenea nu putem sa trecem cu vederea faptul ca si Gruia Stoica, proprietarul GFR (da, cel care mai avea un pic si ne lasa fara locomotive pe şinele patriei) a fost arestat preventiv pentru 29 de zile tot pentru spaga, coruptie, etc.

Ce infractiuni au comis toti acesti indivizi? Well, well, va trebui sa cautati singuri pe net (nu e greu, Goagalul lui Vanghelie e la datorie) dar cu siguranta veti avea nevoie de odihna si rabdare deoarece povestile lor sunt „infinite”.
INTR-ADEVAR O ZI ISTORICA PENTRU ROMANIA!!!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.