In Romania, tot sa faci inchisoare. E chiar recomandat pentru evazionisti cu tunuri de milioane

Cum se poate sa fii condamnat in doua dosare de evaziune fiscala cu prejudiciu de peste 1 milion euro si sa iesi din inchisoare dupa…mai putin de un an? Mda, se intampla in Romania.

Fostul bos de la Rapid, George Copos, tocmai ce a fost eliberat condiţionat din penitenciar dupa o decizie „incontestabila” a judecatorilor.

george copos un leu

George Copos (pchdinamo.ro)

George Copos, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare în martie 2014, în Dosarul Transferurilor, şi la 4 ani de închisoare în august 2014, în Dosarul Loteria. Azi, suntem in 7 aprilie 2015 iar Mr. Copos tocmai ce a iesit de la Jilava cu fruntea sus.

„Rapidistul” a ajuns dupa gratii in martie 2014, fiind unul dintre condamnaţii în Dosarul Transferurilor. Cateva luni mai tarziu, în august, a mai primit o sentinta definitiva de patru ani de parnaie şi în Dosarul Loteria, în care era acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, din cauza vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română, scrie Romaniatv.

Deci, din punct de vedere teoretic ar fi trebuit sa stea la racoare un timp suficient avand in vedere prejudiciul din dosar. Dar in Romania poti sa vezi foarte repede lumina soarelui datorita unor factori esentiali cum ar fi: 1. pedepsele se contopesc fiind servita aia mai mare (ca o paranteza aici,,, in loc de un tun de 10 milioane, e de recomandat sa fie 10 de 1 milion), 2. daca ai peste 60 de ani faci doar o treime din pedeapsa si 3. daca mai scrii si carti,esti deja super docent si nu putem priva societatea de astfel de minti luminate.

Dupa executarea unei treimi din pedeapsa, George Copos, a cerut eliberarea, dar magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 i-au rejectat doleantele. In consecinta Copos a contestat decizia la Tribunalul Bucureşti ai carui magistrati s-or fi gandit ca aia de la 5 sunt niste prosti si incompetenti facand altfel de justitie, si pentru a corecta greseala initiala, au decis eliberare fostului patron al Rapidului pentru a putea prinde Pastele in sanul familiei.

Cat a stat la bulau, George Copos a scris cinci cărţi şi a reuşit să strângă peste 200 de zile libere, în urma activităţilor din penitenciar. Mai avea un pic si reusea performanta de a avea o condamnare cu numar negativ de zile 🙂 Totusi judecătorii au refuzat initial să-l elibereze, considerând că George nu s-a reeducat, ci a încercat să forţeze eliberarea condiţionată (si i-a iesit pana la urma).

Marţi, magistraţii au analizat contestaţia fostului patron al Rapidului de a fi ţinut după gratii, în ciuda comportamentului „exemplar” din penitenciar. În apărarea sa, George Copos le-a declarat magistraţilor că este unul dintre puţinii condamnaţi care a achitat integral prejudiciul cauzat.

P/S: 5 carti in mai putin de un an? Dumnezeule, ori Copos este un geniu, mega scriitor innascut, ori in Romania nu este inca definita notiunea de carte. Imi aduc aminte de o remarca de-a lui Gigi Becali care a declarat in fata judecatorilor ceva de genul: „Dvs. credeti ca m-am chinuit sa scriu carti de 20 de pagini ca sa influentez justitia?” Deci, ori carte, ori articol, tot un drac pana la urma.
In rest, mai urmeaza sa-i vedem liberi pe fratii Becali si pe Borcea si putem spune ca am aplicat „the rule of law”.

Comments

comments

1 Response

 1. Simon spune:

  Mda, mega excrocul ăsta de Coposinho mi-a distrus Rapidulețul, singurul club din estul europei ce joacă fotbal pe bune, și nu depinde de nimeni ptr ”ajutoare”, cum face mizeria Fecalistă de FCSB prin lepra de Ștefan Blătoainu (via jarla Țukudean)… 🙁
  Pe micul ecran apar Dane tot felul de bestii portocalii. Unii mai importanţi la șutit, alţii mai submediocri, ca să nu zic, direct, neica-nimeni în vânt. Adică trebuie ajutaţi să se tragă, de tot, din maimuţă. Încerc Dănuțe, uneori, să mă pun în locul telespectatorului de rînd şi să-i văd cu ochii acestuia. Românii, ca popor latin, au un spirit critic foarte dezvoltat. Ei reacţionează – prin înjurături, drăcuieli, afurisenii şi alte expresii ale scîrbei – faţă de acele persoane pe faţa cărora se vede neruşinarea. Nu e prea greu să detectezi minciuna, prefăcătoria, dublul comportament. Am făcut un top al acelora pe care lumea i-ar scuipa pe stradă, dar nu îi prea vede, aşa că îi scuipă pe televizor. Deocamdată, am să mă refer la aşchiile, parîmele şi reziduurile rămase după naufragiul catastrofal al Regimului ScârBăsescu. Pay attention, așa ScârBăsește cum îți place ție acolo la Voooorburg:

  * VASILE BALEGA. Este inimaginabilă nesimţirea acestui „porc vamaiot”, fezandat în alcooluri tari, de a se deghiza în altceva, strecurîndu-se printre cei din PNL ! Cum, mă, Vasilică, n-ai fost tu principalul stîlp al defunctului Regim ScârBăsescu ? N-ai băut cu Matrozul janghinos, pînă la ziuă, la Palatul Treicoceni ? N-ai făcut avere din furat băi Balegă împuțită ? Ce cauţi acum să te ascunzi după fustele de balabustă ale Alinei Gorghiu ? Ce legătură are un vameş super-analfabet, ca tine, cu glorioasa tradiţie a Brătienilor Liberali ? Nu cred că-şi face cineva iluzia Dănușkule să spere ca girafa de Codruţa Kövesi să meargă, pînă la capăt, cu Dosarele Penale ale Buldogului spurcat. Iar aici se poate deschide o altă pistă de discuţie: pe cine favorizează baschetbalista, din diferite motive.

  * MONICA MACAVEI. Alt stîlp, de nădejde, al regimului ScârBăsescu. Prefăcută ca un şarpe Boa ce te-a fentat Dane și pe tine s-o votezi. Fosta procuroare bătăuşă, în anii ’80, acum pretinde că e mare luptătoare pentru drepturile omului. A încercat jigodia să fure o vilă pentru părinţii ei, dar toate manevrele i-au fost date peste cap. A încercat să fure şi 900.000 de euro (1.000.000 de dolari) din banii pe care i-a pus la dispoziţie mafiotul iudeo-maghiar George Sörös (de unde şi pînă unde?) – dar a dat-o-n gît un englez, care i-a făcut Denunţ Penal la DNA. Pișăcioasa Femeie-Komisar a depus imensa sumă într-un cont din Insulele Seychelles şi, dacă ar vrea, Kövesi ar putea da ușor de urma lor. Dar girafa bozgorească nu vrea, fiindcă beţiva o mituieşte cu funcţia de procuror European, troc demn de cătuşe, care s-a făcut la DNA, în seara zilei de 1Mai. Dar, adevărul va ieşi la lumină, nici o grijă.

  * MIHAI RĂZVAN BOZGOREANU. Toată cariera lui se datorează calităţii de agent Mossad, după care el a fost preluat de CIA ptr sarcini de mâna a 3-a. Cum a putut ajunge dintr-un fost membru supleant al CC & al UTC ditamai prim-sinistru ? Unde n-a rezistat prea mult decât 2 luni, fiind debarcat printr-o Moţiune de Cenzură. Ulterior, au ieşit la lumină cheltuielile stupefiante pe care acesta le-a făcut, din bani publici, pentru cabinetul său. Şi el e liberal, desigur, din tată-n fiu. S-a strecurat în echipa de strînsură, a lui Klaus Johannis. Acum deși se dă consilier ”Săsesc”, a dispărut fără urmă, în stilul lui, de agent care aşteaptă ordine de la adevăraţii stăpîni. Ce i s-ar potrivi mai bine ? Director SIE ? Ambasador ? Deocamdată, el constată, pe pielea lui, că e ocolit de toată lumea, ca un ciumat contagios. Mai devreme sau mai tîrziu, asta e soarta tuturor spionilor. Dacă Victor Ponta e Micul Titulescu – M.R. Bozgoreanu e Micul Chinezoi Pacepa. Adică un Mix toxic asiatic.

  * CRISTIAN PREDA. Nu degeaba Dănuțule a fost poreclit Viermele fostul agitator al Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România. El trăieşte în iluzia că scrie cărţi, că e un intelectual de valoare şi un professor universitar. Pot să-i demonstrez şi să-i argumentez că e, vorba crainicilor bulgari, Nula na Nula. Başca agramat. Fost consilier prezidenţial la Palatul Cotroceni, Viermele e beneficiarul, direct, al trocului făcut, în mai 2014, de Victor Ponta şi de al tău Tiran ScârBăsescu, pentru Parlamentul European. L-am văzut cu toții acolo, la Bruxelles şi la Strassbourg: acelaşi aer bolnav de chiombălău-lăbău, de complexat care priveşte lumea prin fundurile de sifoane ale unor ochelari de avorton-fanfaron, mergînd ţeapăn, de parcă ar fi înghiţit un vătrai de sobă și futut bine în găoz de Băsiștii lui de la SIE. Aşa-zisele cărţi ale onanistului ochelarist sunt nişte compilaţii ieftine, care n-au nici o idee originală, fiind aruncate rapid după primele pagini.

  * ANDREI PLEŞU. A slujit şi Regimul Emil Constantinescu, şi Regimul Traian Băsescu. Pleşcar şi turnător din naştere, un mare bulangiu ce primește multă muie SPP-istă prin barba aia sifilitică bălană. Şi umflatul ăsta se dă mare filozof, scriitor, gînditor, alături de licheaua aia ordinară de Liiceanu. În realitate Dane, Monstrul cu Barbă e un simplu supozitor infectat – adică face supoziţii. L-a mituit, ani de zile, Dinu Patriciu, cu miliarde de lei. Acum, stă cu gura deschisă la şliţul altor inculţi, care îi dau pomeni în iluzia că ei spijină cultura adevărată. Ar putea spune Dănușkule cineva, un titlu de carte scrisă de cel care turna la maiorul de Securitate Vasile Mălureanu ? N-ar putea, fiindcă acest butoi-băsoi pe două picioare e doar foiletonist. E primul caz din Istorie cînd un chelner (Cristian Burci) nu cere bacşiş, ci dă bacşiş, publicînd compunerile şcolare ale piticaniei cu buze unsuros-pofticioase (prietenii ştiu de ce). 😉

  * KODRUŢA KÖVEȘI. Şi girafa supravieţuieşte bine de tot. Dar cum o face ? Calcă pe cadavrele foştilor şefi şi colegi de echipă. E un caz patologic de ingratitudine. Eu n-am mai întîlnit aşa ceva. Decît, la alte dimensiuni, pe acei membri ai fostului CPEx şi crainicii TVR care se plîngeau că a scos Dictachiorul sufletul din ei, dar ei s-au luptat, pe viaţă şi pe moarte, cu „odiosul şi sinistra lui soţie”. Mai ţii minte Mr. Irimya ? Ce lecţie de abjecţie morală au dat unii în acele vremuri ! Păstrînd proporţiile, cam aşa se poartă, acum, Kövesi. Nu ştiu cine i-a băgat în cap că e cea mai puternică femeie din România. Poate s-o fi referit la forţa bulumacilor, cînd îl strîngea între craci pe Koldea, sau pe Marius Jacob, de le ieşeau ăstora ochii din cap ca la melc. În rest, în ce ar consta puterea ei ? Că arestează în draci – dar nu şi pe cei de care ea şi Klaus Johannis au nevoie? Nu e nimeni păcălit. Acum, namila baschetbalistă din Mediaş îşi caută o scăpare, cu înfrigurare. În 2016 i se termină mandatul şi ea ştie că nu poate fi în siguranţă, aşa că se agaţă, cu disperare, de promisiunea Monicăi Macavei că o va face procuror European. Eu nu cred că îi va ieşi pasienţa. 😉

  * FLORIAN KOLDEA. Altă „piesă” de bază a ansamblului scârbăsist. În clipa în care se va lămuri ce a făcut el în 2005, în „misiunea” pe care i-a încredinţat-o Tiran ScârBăsescu, cînd a dus valiza cu milioane de euro în Irak, acest fiu de tractorist din Arad se va împuşca imediat. Fireşte, dacă ar avea onoare. Dar, de unde atîta onoare la spurcăciunile astea scârbăsiste ?

  Dacă aş avea Dănuțe un post de televiziune, aş difuza, non-stop, acea scenă din Camera Deputaţilor, cînd zeci de parlamentari, din toate partidele, săteau la coadă pentru a pupa mîna Javrenei Udrea. Acum, de ce nu i-o mai pupă ? Avem, aici, două realităţi paralele: supravieţuitorii unui naufragiu scârbăsist şi înecaţii. Cei care nu s-au priceput să-şi găsească un colac de salvare, zac în puşcărie, sau în arest la domiciliu: Udrea, Monica Jacob Rizzi, Gh. Ştefan (Pinalti), Dorin Cocoşel, Alina Bicuța… Unde e morala Dănușkule ”semi-băsist”? Nu e nicăieri. Şi unii, şi alţii au slujit un imens putregai inuman, care a nenorocit ţara. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.