Cum sa calci un urs cu masina…

Daca doriti sa stiti cum se poate calca un urs cu masina, nu trebuie decat sa-l intrebati pe seful politiei municipiului Sibiu, cel care a dat ordinul sa fie impuscat animalul ce i-a strabatut orasul saptamana trecuta.

urs masina

Grizzly examinand o masina (foto: abc)

Comisarul sibian Cristian Negru era coordonatorul misiunii de prinderii a ursului ce gonea dezorientat prin oras iar in timpul interventiei i-ar fi cerut unui subaltern sa calce animalul cu masina.

Dezvaluirile au fost facute chiar de catre ministru afacerilor Interne, d-l Dragoş Tudorache care zice asa: „(Referitor la raportul Corpului de control, a avut un transcript al unei înregistrari în care unui poliţist i se cerea de la Dispecerat să calce cu maşina peste el?) Da, în raport apare ca fiind o instrucţiune dată din partea şefului poliţiei, cel care coordona operaţiunea”.

Tudorache a mai spus că în „momentul în care a fost ucis, ursul nu mai prezenta un pericol iminent pentru populație, așa că mai trebuia făcută o încercare de tranchilizare.”

Acum, conducerea IGPR ii cere lui Cristian Negru explicatii pentru decizia sa, insa intr-un mesaj pe Facebook acesta declara ca se simte responsabil, dar nu si vinovat pentru evolutia intamplarilor. De asemenea, comisarul neaga faptul ca ar fi ordonat calcarea salbaticiunii cu masina.

Intre timp, au iesit la iveala noi inregistrari video surprinse de camerele de supraveghere, care arata clar ca animalul era de fapt speriat, nu insa si agresiv (VEZI VIDEO MAI JOS).

Cei de la Digi24 au intrat in legatura cu seful Politiei Municipiului Sibiu, insa acesta a refuzat sa comenteze situatia.

Iritat de modul in care autoritatile au tratat incidentul, presedintele Klaus Iohannis a spus clar: „decat 50 de insi dezorientati (precum ursul), mai bine 2-3 bine instruiti!”

Video: „Ursul din Sibiu a fost impuscat in graba”

Video: Fata-n fata cu un Grizzly la Yellowstone

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.