Cât ne costă corupția?

Intr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, Cosette Chichirău, parlamentar USR de Iași, face o evaluare a costurilor cauzate de flagelul corupției din România.

costuri coruptie romania

Evaluarea daunelor cauzate de coruptie in Romania


„Cât ne costă corupția? În cauzele instrumentate de DNA în ultimii 3 ani, judecătorii au decis confiscarea și recuperarea unei sume totale de 580 milioane de euro.

Cu această sumă s-ar putea construi cel puțin 20.000 de apartamente cu două camere. Adică s-ar putea ridica de la zero un oraș cam cât Vaslui, Roman sau Bârlad.

Suma de 580 de milioane de euro este totalul ce trebuie recuperat conform hotărârilor date de instanțe în anii 2015, 2016 și 2017 în dosarele instrumentate de DNA.

Corupția înseamnă însă mult mai mult decât atât. Există sute de dosare la restul parchetelor și mii de fapte de evaziune fiscală și spălare de bani, infracțiuni financiar contabile care dublează sau chiar triplează această sumă.

Decât să împrumute țara pentru zeci de ani de acum înainte, Guvernul PSD ar putea să recupereze banii din furt,” a scris Cosette Chichirău.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.