Cine face legea in Romania? Legislativul sau agentiile secrete locale?

Locatarul de la Cotroceni, cetateanul Klaus, a admist in mod public prin intermediul unui briefing de presa tinut pe 26 octombrie, că dragalasele noastre servicii secrete sunt cele care fac legile în România. Cam ciudat avand in vedere ca avem un legislativ destul de numeros la Casa Poporului, nemaivorbind de faptul ca legea spune ca serviciile secrete NU au astfel de responsabilitati.

Klaus Iohannis (foto: Facebook)

Klaus Iohannis (foto: Facebook)

Intr-un schimb de replici cu reporterul Mircea Marian de la Evenimentul Zilei/ B1 Tv, Klaus Iohannis a declarat că initiatorul ciudatei legi a SPP prin care sefii de partide politice au dreptul la sirene si girofaruri, este chiar…SPP.

Conform legii: Iniţiativa legislativă aparţine Guvernului, deputaţilor, senatorilor, precum şi unui număr de 100.000 de cetăţeni cu drept de vot, în condiţiile prevăzute de Constituţie

Discutia dinttre Iohannis si Mircea Marian a decurs cam astfel:
Jurnalistul Marian: Bună seara! Domnule preşedinte, CSAT a avizat ordonanţa de urgenţă prin care preşedinţii de partide pot beneficia de protecţia SPP? Vă întreb pentru că ştiţi mai bine ca mine partidele. De ce este nevoie? Credeţi că este nevoie? De exemplu, de ce doamna Gorghiu are nevoie de protecţia SPP?
Klaus Iohannis: Da, CSAT-ul a avizat acest proiect.
Marian: Şi de ce credeţi că este nevoie de o astfel de măsură?
Klaus Iohannis: Argumentaţia puteţi să o solicitaţi iniţiatorilor, dacă doriţi. Dar mi s-a părut o idee bună.
Marian: Cine este iniţiator, iertaţi-mă?
Klaus Iohannis: SPP

Pe 21 octombrie, imediat dupa ce ministrul Oprea a scandat opinia publica prin modul in care a reactionat la accidentul in care a murit politistul Bogdan Gigina, printr-o ordonanţă de urgenţă publicată în Monitorul Oficial, nr. 785, guvernul Ponta modifică legea SPP şi dă dreptul la protecţie şi pentru preşedinţii partidelor parlamentare, adică și pentru preşedintele UNPR Gabriel Oprea, cel care până acum beneficia ilegal de coloană oficială.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.