D-ale lui Tăriceanu: „Tehnocrația ucide democrația!”

Seful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care este si copreședinte al gruparii politice ALDE, ne atrage atentia în situatia în care Guvernul Cioloș va primi, marți, votul de încredere al Parlamentului, „democrația reprezentativă va fi destituită”. Prin urmare, parlamentarii formațiunii sale sunt teribil de infricosati ca vor intra intr-o noua era a dictaturii si nu vor vota în favoarea învestirii noului cabinet.

tariceanu

Tariceanu speriat de tehnocratie (foto: debanat.ro)

Mai pe intelesul prostilor:
Tariceanu vrea de fapt sa spuna ca noi astia din popor, atat timp cat nu suntem politicieni sau nu suntem unsi cu alifii politice, nu am face altceva decat sa distrugem marea democratie romaneasca in eventualitatea ca vreodata am ajunge sa ocupam o functie in vreun guvern. Deci, ingineri, doctori, psihologi, profesori, atentie: Voi nu sunteti buni in functii de conducere in institutiile de la varful statului deoarece ati impinge tara direct spre…dictatura!

Iata cateva perle aruncate de Tariceanu in Parlament:
„Dacă acest Guvern va trece de votul Parlamentului, democrația reprezentativă va fi destituită. O singură persoană, chiar și aleasă, fie ea și președintele României, își va impune voința luând drept pretext programul antipolitic, antidemocratic și antiparlamentar al unei minorități. (…) Să recunoaștem cu luciditate, așa cum se prezintă astăzi în fața Parlamentului, tehnocrația ucide democrația. Instalarea unui guvern prezidențial va marca trecerea la un regim politic care golește de conținut democrația reprezentativă, la un regim politic ce va excede principiile constituționale, care va pune în pericol drepturile și libertățile cetățenești, valorile democratice și statul de drept și care va transforma Parlamentul într-o formă fără fond”, a declarat Tăriceanu, în plenul reunit.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.