20 ianuarie 2014, Ziua Deprimarii sau Blue Monday

Nu stiu ce-o fi avad asa special ziua asta, dar se pare ca trebuie sa fim atenti la ea. Cercetatorii britanici (cine altcineva) au facut niscaiva studii si au ajuns la concluzia ca a 3-a zi de luni a anului este cea mai deprimanta zi. Eh, in 2014, balamucul pica pe 20 Ianuarie, adica poimaine.

Blue Monday

Blue Monday, cea mai deprimanta zi a anului

Conform unei publicatii din UK, ziua deprimarii sau „Blue Monday” cum ii spun englezii, si-a facut aparent debutul prin 2008 cand psihologul Cliff Arnall a dezvoltat o formula matematica capabila sa gaseasca cele mai nasoale zile ale unui an.

In timp ce era angajat al unei forme de PR acum vreo cinci ani, Arnall a „calculat” si aflat ca a treia zi de luni din luna ianuarie este cea mai mizerabilă zi a anului. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, fostul lector Universitatea din Cardiff, a venit cu o ecuație complicată care cuprindea vreo șapte variabile cum ar fi starea vremii, datoriile, salariul lunar, sarbatorile de iarna, nivelele motivaționale scăzute, ura fata de ziua de luni și necesitatea de a lua măsuri.

Ce este de facut? O studiu statistic pe 2.000 de englezi a demonstrat ca cei care stau pe langa fereastre sau care merg la o plimbare au sanse sa nu fie prea afectati de depresia sfarsitului de ianuarie. Ba mai mult, e de recomandat practicarea unor sporturi de iarna sau ceva fitness la sala.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.