Asociatiile pro-infrastructura din Moldova: Termenul de 30 zile de la adoptarea Legii Autostrazii A8, aproape de expirare!

Asociațiile „Împreună pentru A8„, „Pro Infrastructura” și „Moldova vrea autostradă” au transmis Președintelui României o scrisoare prin care solicită declararea Autostrăzii Unirii – A8 lucrare de utilitate publică și obiectiv de interes strategic național, precum și analizarea în ședința CSAT, a alocării bugetare pe 2019 pentru sumele necesare realizării studiilor de fezabilitate.

Moldova vrea aplicarea in practica a legii autostrazii A8 (foto credit: Catalin Urtoi/Facebook)

Împreună pentru A8: MAI SUNT 9 ZILE!

„Avem o LEGE si suntem hotarati sa-i facem sa o respecte!

Mii de romani din regiunea Moldova si din toata Romania au semnat pentru aceasta investitie!

”Unde-i lege nu-i tocmeala!”

Legea Autostrada Unirii/ A8:

– Obiectivul de investiții Autostrada Unirii se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe și din fonduri europene nerambursabile și/sau prin parteneriat public/privat. 

– În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanțare comunicat de Ministerul Transporturilor

– Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectului de investiții Autostrada Unirii”.

– Ministerul Transporturilor va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, procedurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiții Autostrada Unirii”, avertizeaza reprezentantii ONG-ului iesean.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.