SUA domina piata minarii de monede virtuale dupa interdictiile impuse de China

Statele Unite ale Americii reprezinta acum epicentrul operatiunilor de minare a Bitcoin, reprezentând 35,4% din valoarea globală a hashrate de la sfârșitul lunii iulie 2021, potrivit unui studiu al Cambridge Center for Alternative Finance publicat miercuri.

Ce este hashrate? Hashrate este definit ca viteza cu care operează un miner de criptomonede. Mai exact, este viteza dispozitivului de calcul utilizat de miner pentru a produce unitatea criptomonedei. Viteza computationala este literalmente cea mai importantă parte a operațiunii miniere.

Creșterea este mai mult decât dublă față de valoarea din aprilie 2021 cand S.U.A. controla doar 17,77% din valoarea globala a hashrate, în timp ce China era lider cu 43,98% la vremea respectiva.

După ce China a interzis toate tranzacțiile cu criptomonede și a decis sa opreasca minarea ilegală a acestora, valoarea ratei de minare din SUA a crescut la 35,40%, iar cea a Chinei a scăzut practic la zero.

Conform aceluiași studiu Cambridge, dominantia Chinei a scăzut de la aproape 75% din rata globală de hashrate în septembrie 2019, la zero.

Deși este foarte puțin probabil ca operatiunile de minat din China sa fi fost blocate in totalitate, cea mai mare parte a minerilor au parasit bazinele miniere majore. Totusi Bloomberg speculează că creșterea recentă a hashrate din Irlanda și Germania se datorează parțial minerilor din China care folosesc VPN-uri sau servere proxy.

În timp ce rata globală a vitezei de minare a scazut in China iar minerii si-au facut intrarea online în alte țări, pretul Bitcoin a crescut cu peste 380% în ultimul an, o singura unitate tranzacționandu-se pentru 54.500 de dolari, la o capitalizare de piață a celei mai celebre criptomonede de peste 1 trilion de dolari.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.