Fondatorul Polkadot (DOT) anunță un fond de dezvoltare de 774 milioane dolari pentru DeFi

Gavin Wood i-a invitat pe deținătorii criptomonedei DOT să-și prezinte sugestiile pentru promovarea creșterii rețelei blockchain, oferind ca stimulent fondurile platformei Polkadot.

Gavin Wood (foto: wikimedia commons)

În urma cresterii pretului monedei DOT de săptămâna trecută, ca urmare a introducerii structurii de tip parachain in reteaua Polkadot, Gavin Wood a pus la bataie 774 de milioane de dolari, gata să fie cheltuiți pentru idei inovatoare.

Proiectul blockchain Polkadot, creat de Wood in 2016, are în rezervele sale 18.936.300 de monede DOT, care în loc să fie scoase din circuit de catre propriul protocol, ar putea fi folosite pentru a finanța ceva ce poate aduce valoare retelei.

„Trezoreria Polkadot are în prezent 18.936.300 DOT (1 DOT = 41 dolari) gata să fie cheltuiți pentru construirea, îmbunătățirea, educarea și pentru orice altceva despre care guvernarea Polkadot crede că este valoros”, a scris Wood pe Twitter, invitând deținătorii de DOT să-și prezinte sugestiile pentru promovarea creșterii rețelei.

Gata pentru lansarea sistemului parachain.

Este de asteptat ca primele licitații ale sloturilor de tip parachain ale rețelei să înceapă pe 11 noiembrie, întrucât arhitectura eterogenă cu blockchainuri paralele descrisă în documentatia Polkadot se apropie de finalizare.

Prețul DOT a crescut cu peste 16% în ultimele 7 zile, în urma anunțului dezvoltatorilor că Polkadot este gata din punct de vedere tehnic să-și susțină primele parachains – blockchain-uri diverse, specializate, care vor actualiza arhitectura inovatoare a rețelei de tip multichain.

Parachains va reprezenta pentru Polkadot ultima etapă a unui proces de dezvoltare în mai multe faze, care a început în mai anul trecut, odată cu lansarea versiunii inițiale “proof-of-authority” a nucleului Polkadot Relay Chain.

Credit foto: OuiShare, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.