Tragicomedie la Iasi: Pasajul din Fundaţie „trece” proba autobuzelor la musteata

Doar in Romania poti sa construiesti fara sa gandesti! Constructori de soi au realizat un tunel in zona Fundatiei din Iasi insa pe tot parcursul lucrarilor nu le-a trecut prin cap oare cat de lata ar trebui sa fie „megastructura”. Au dat la lopata si au turnat ciment in nestire iar aproape de final au ajuns la concluzia ca s-ar putea sa nu incapa doua mijloace de transport in comun simultan.

Na, c-au intrat! Super-test RATP la pasaj Fundatie in Iasi (Foto: Ziarul de Iasi)

Na, c-au intrat! Super-test RATP la pasaj Fundatie in Iasi (Foto: Ziarul de Iasi)

Aveau 2 solutii: sa transforme pasajul in (one way) trafic sens unic sau sa mai razuiasca peretii. Din anumite zvonuri se pare ca au ales versiunea a doua si dupa ce au terminat de dat la pila, au trecut si la testul practic: inghesuirea a doua autobuze RATP.

Bine-nteles ca au facut proba in miez de noapte (marti spre miercuri) deoarece ziua ar fi ramas toata lumea gura casca la ce incercau ei sa verifice. Totusi au rasuflat usurati avand in vedere ca operatiunea s-a dovedit a fi un real „succes”: doua vehicle au incaput insa distanta ramasa intre ele a fost de vreo 50 cm. Cam putin pentru astfel de giganti.

Cetatenii au urlat din toti rarunchii de nenumărate rânduri că tunelul pare cam îngust, si că autobuzele nu vor putea rula cu o viteză normală prin pasajul subteran, dar cine sa-i asculte. Oricum banii au venit „moca” din fonduri europene si romanilor de mai ia ceva timp sa priceapa ce-s alea.

Cele mai tari comentarii si eventual solutii d-ale iesenilor 🙂
1) „Parca-i banc cu romanii care fac un pod, plecand de pe ambele maluri. Daca incap doua autobuze, bine. Daca nu incap, ramane asa.”
2) „Aseara, verificari în pasajul prostiei, început acum câtiva ani si proiectat pentru domnul primar Gheorghe Nichita de niste ingineri din Caracal. Acum, dupa razuirea peretilor, intra doua autobuze, dar doar cu vaselina“, a scris medicul Razvan Constantinescu pe Facebook.
3) „E groasa iarna o sa fie naspa eu zic sa il umpleti cu pamant si sa sapati din nou poate adoua oara o sa fie mai bine. Da fecioras?”
4) „Acest tunel va fi cu plata, cine da bani trece primu’. ha ha ha,ce bolovani…”
5) „Accesul Interzis Autobuzelor in acest Pasaj si Gata , ce atata tam-tam ca incap ca nu incap si raman fara Oglinzi …e periculos si gata , Autobuzele sa circule pe deasupra , Pasaj doar pt Autoturisme!”
6) „Mesaj pentru primar: Nichita, adu librifiantul: sa le lase dreq sa mearga pe deasupra si masinile pe jos, ce-i asa greu de inteles ca alea incap la limita…Oricum le dau maxim o luna pana cand se vor busi doua autobuze in pasaj.”
7) „Cei mai tari proiectanţi! Au proiectat, au executat şi acum verifică dacă încap autobuzele. Treaba Moldoveneasca dupa Buget si Capete seci. La Iasi ar trebui deschis un Muzeu al „Trebii fara Cap de Mantuiala ” si altele pe Jumatate facute si neterminate – cred ca am avea incasari record” (cititori Ziarul de Iasi)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.