Taxa pe link: Parlamentul European vrea plata pentru Facebook share

Parlamentul European vrea să adopte un proiect de lege prin care toți cei care preiau materiale de pe alte site-uri ar trebui să plătească o sumă de bani. Directiva ar urma să fie supusă la vot în această toană și are rolul de a lovi în giganții Google și Facebook, spune europarlamentarul Victor Negrescu. Însă totul poate fi dus și mai departe.

Parlamentul European (foto: Facebook)

Sub incidența acestei legi ar urma să intre chiar și distribuirile pe Facebook. Asta înseamnă că vei putea fi amendat dacă dai share la o știre găsită pe Internet. În plus, nu este specificată modalitatea prin care se va efectua plata pentru materialele preluate.

Parlamentul European va supune la vot pe 23 septembrie o propunere de Directivă care prevede, printre altele, plata unei taxe în schimbul preluării unui link sau material de presă. Câteva grupuri europene susțin directiva. Printre acestea: Ringier, comapnia care în România deține tabloidul Libertatea.

Propunerea a fost făcută de Comisia Europeană în luna septembrie 2016 iar astăzi a fost dezbătută de Asociația pentru Tehnologie și Internet (APTI), împreună cu reprezentanți ai societății civile și cu europarlamentarul Victor Negrescu. Dezbaterea a avut loc la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), scrie independent.md.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *