Alarma: Romanii consuma 8 kg de carne de porc doar in decembrie

Stare de alerta printre nutritionisti si doctori care au ajuns la concluzia ca romanii baga in medie cam 32 de kilograme de carne de porc pe an, iar un sfert din aceasta cantitate ajunge n cuptor sau pe gratar, numai in luna decembrie.

carne porc carnati
Atentie la carnea de porc (foto: aiudinfo.ro)
Ataşamentul fata de carnati si caltabosi se observa de la o posta avand in vedere ca in macelarii cetatenii lasa mii de lei, si chiar daca pleacă incarcati, tot au impresia ca n-au luat de ajuns.
Specialistii in nutritie ii informaza pe romani ca atunci cand au tentatia de a se ghiftui cu carne de porc, ar trebui sa respecte cateva reguli de bun simt pentru a nu avea efecte adverse.

Cei care si-au pregatit liste de shopping ar trebui sa stie ca anul acesta preturile sunt cu 6% mai mari fată de anul trecut. Multi se axeaza pe ieftineala si cumpara rasoale si fleici in loc de pulpa si muschi.

Organele contin o cantitate mai mica de grasimi nesaturate, dar trebuie consumate cu moderatie. O portie de 100 de grame de gratar contine cam jumatate din necesarul zilnic de proteine al unui adult. O treime din necesarul de zinc si 15% din cel de fier. Prin urmare, carnea de porc e un aliment valoros, care nu trebuie exclus total din dieta unui om sanatos. De exemplu, cotletul e carnea cea mai slaba cu doar 9 grame de grasime la suta de grame.

Serban Damian, specialist in nutritie: ”Multă lume nu doar că foloseşte carne grasă, dar adăugă şi bucăţele de grăsime, deci devine extrem de consistentă. Înseamnă un atac asupra organismului cu grăsime saturată.” (stirileprotv.ro)

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *