Lost in Translation 2: Dragnea nu intelege limba lui Ciolos, dar premierul ii traduce

Liviu Dragnea s-a napustit prin intermediul unei avalanse verbale asupra primului ministru Dacian Ciolos care a fost chemat la Parlament sa dea socoteala pentru a nu stiu cata oara cu privire la situatia socio-economica a tarii.

In fata marilor alesi ai natiunii, liderul social democrat s-a plans de faptul ca Ciolos „nu a vorbit in limba romana, ci in limba tehnocratilor, o limba straina si rupta de realitate”

ciolos dragnea

Dragnea „lost in translation” pentru ca Ciolos nu vorbeste romana (foto:evz.ro)

„I-am propus prim-ministrului Dacian Cioloș să vină în fața Parlamentului și să expună situația reală a economiei românești. A venit, așa cum constatați, și apreciez lucrul ăsta, dar constat că ceea ce a prezentat, ceea ce a expus astăzi nu reprezintă situația reală, nu reprezintă realitatea. Și pe mine și pe colegii mei și pe români îi îngrijorează foarte mult. Din ce a spus domnul prim-ministru ar trebui să înțelegem că România își continuă creșterea sănătoasă, imprimată de guvernarea PSD, de guvernele conduse de Victor Ponta, dar noi nu înțelegem asta, pentru că astăzi domnul Cioloș nu a vorbit în limba română, a vorbit limba tehnocraților, o limbă care sună străin și este o limbă care este ruptă de realitate. Eu aș fi sperat ca astăzi să aud o radiografie, o analiză chirugicală și cu bune și cu rele. Practic, astăzi am aflat ca și dumneavoastră că timp de un an de zile nu a făcut nimic, nu a făcut nimic bun. Pentru că am spus de limba tehnocraților, vreau să vă traduc. Când spun creștere economică, românii înțeleg mai mulți bani în buzunare”, a tunat si fulgerat Liviu Dragnea in fata plenului reunit al Parlamentului.

Replica lui Dacian Ciolos: „Nu vorbesc limba română a demagogiei, a populismului sau una pe placul clientelei politice”!
„Domnul Dragnea îmi spune că nu înţelege româna pe care o vorbesc. Nu ştiu, probabil. Eu nu vorbesc şi nici nu vreau să învăţ limba română a demagogiei, a populismului, a spune lucruri doar de dragul de a da bine. Mi-aţi cerut cifre, am venit şi v-am adus cifre. Dincolo de cifre, v-am mai spus şi ce am făcut noi fără să ne arogăm rezultatele acestea care vin din măsurile ce au fost luate nu doar în ultimii doi ani, ci de prin 2009, 2010 încoace”.

„Şi v-am spus ce am făcut noi pentru ca aceste cifre să nu rămână doar cifre. Sigur, spuneaţi că această creştere economică nu se vede în buzunarele oamenilor. Poate nu se vede încă în buzunarele oamenilor, chiar dacă vă spuneam de o creştere a veniturilor cu 12%. (…) Dar poate problema este că această creştere nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice şi probabil că asta afectează mai mult. Şi limba aceasta română probabil că nu o ştiu şi nici nu vreau să o învăţ. Limba română pe care o vorbesc este una directă, clară, a spune lucrurilor pe nume„, a afirmat premierul, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, conform DCNews.

Raportul lui Dacian Ciolos a atins numeroase aspecte ale societatii romanesti, cum ar fi cresterea economica, locurile de munca, investitii, exporturile, importurile, somajul, datoria publica sau deficitul bugetar.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.