D’ale lui Dragnea: Boicotul sigur e pedepsit de lege / Ideea de cvorum inhibă!

Liviu Dragnea nu-si poate ascunde frustrarea dupa esuarea dezastruoasa a referendumului pentru familie, iar acum debita tot felul de aberatii. Dintre „perlele” scapate de pesedist pot fi mentionate „boicotul e pedepsit de lege”, „ideea de cvorum inhiba” sau „referendum fara prag”.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea (foto: wikimedia commons)

De asemenea Dragnea si PSD nu-si asuma esecul referendumului deoarece au pasat vina in curtea celor de la BOR sau CpF. Bine-nteles ca si acestia arunca cu pietre invers catre PSD.

Acum, gluma-i glumă, dar întrucât este de așteptat că o grămadă de ipochimeni pentru care democrația este bună doar atunci când le servește interesele înguste se vor găsi să se agațe cu disperare de intenția prim-penalului țării de a elimina cvorumul de la referendum, suntem nevoiti să repetam (de data asta cu majuscule) NU NE POȚI OBLIGA TU, MĂI PENALULE, SĂ NE DEPLASAM LA SECȚIA DE VOTARE ORI DE CÂTE ORI AI TU CHEF SĂ PROSTEȘTI NIȘTE ZOMBIE ÎN PROPRIUL TĂU INTERES!

Dacă ai propus o revizuire constituțională, fie și în urma unei inițiative cetățenești, fă atunci bine și ți-o asumă. Așa cum au făcut-o și alții (Cameron și Renzi sunt două exemple relativ recente!). Iar dacă poporul decide (prin boicot sau prin vot) că tema ta este una de rahat, ia-o și înghite-o fără alte comentarii. Nu ne poți obliga să mergem la vot atunci când ai tu chef, doar așa, de frică să nu ne schimbe o gloată de descreierați Constituția cu trei voturi. Nu mai încerca să te fofilezi…oamenii sunt liberi să-ți boicotez inițiativele de doi bani, după cum au chef. Tocmai de asta se intensifica sloganul M***PSD!

Dar iata ce a spus Dragnea:

„Nu trebuie să justific eu, am văzut tot felul de analize făcute de oameni de bună-credinţă, oameni de rea-credinţă, oameni care spun că se pricep dar nu se pricep. În primul rând, sunt câteva constatări: noi stăm agăţaţi de un număr ipotetic de oameni care ar putea să fie prezenţi la referendum în România. Toţi ştim că sunt milioane de români în afara ţării, şi care au drept de vot, dar acest cvorum, ideea de cvorum că este 30%, 50%, dovedeşte încă o dată că de fapt diminuează sau inhibă prezenţa la vot. Dintr-un motiv foarte simplu: cei care sunt împotriva întrebării dintr-un referendum, indiferent care ar fi aceea, au la îndemână un mijloc, care sigur că e pedepsit de lege dar nimeni nu-l aplică, şi anume boicotul referendumului. Eu am spus asta în mai multe rânduri, am spus-o de-a lungul anilor chestia asta, în momentul în care ar fi un referendum fără prag automat s-ar mări numărul de prezenţă, pentru că cei care sunt împotriva întrebării vin să spună NU, pentru că este jocul majorităţii”, a declarat Dragnea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.