Cine este Raluca Pruna, ministrul justitiei din guvernul lui Dacian Ciolos?

Raluca Pruna, a fost noua propunere a premierului pentru ministerul justitiei dupa esecul Cristinei Guseth. Dupa audierile de marti si avizul pozitiv primit de la comisia de specialitate din parlament, Pruna promite ca va avea doua mari prioritati: lupta impotrica coruptiei si reformarea sistemului judiciar romanesc.

raluca pruna

Raluca Pruna (foto: renasterea.ro)

Cine este noul ministru al justitiei, Raluca Pruna?
Conform unui articol publicat de Hotnews, Pruna este expert la Directoratul general Justitie din cadrul Comisiei Europene. Un CV al sau publicat in 2005, arata ca este licenţiată în drept şi filosofie, are un master în ştiinţe politice, si a avut burse la universitatile „Paris VII” şi „Central European University”, Budapesta. Este membra fondatoare a „Transparency International” Romania, pe care l-a si condus, precum si fondatoare a Asociaţiei „Societatea pentru Justiţie”.

Conform aceluiasi CV destul de vechi, Raluca Pruna este avocat înscris în Baroul Bucureşti si a mai ocupat in trecut pozitiile de coordonator de programe pentru sectorul Justiţie şi Afaceri Interne la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti si jurist lingvist în cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unei investigatii publicate de revista Kamikaze in august 2010, Raluca Pruna ar fi reclamat la Parchet faptul ca semnatura de presedinte al Transparency International ar fi fost utilizata in fals. Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Bucuresti a reusit să confirme acest lucru: „În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că adresa nr.1032789/02.02.2006 a Transparency International România nu a fost semnată de către Prună Raluca Alexandra“. Dosarul s-ar fi inchis, insa Raluca Pruna ar fi facut o contestatie, fiind vizat presedintele TI, Victor Alistar.

Raluca Pruna a fost nominalizata pentru functia de ministru al justitiei dupa retragerea Cristinei Guseth in urma audierilor din Parlament unde, desi a fost votata, a avut o prestatie foarte slaba. Era si de inteles avand in vedere ca Guseth este de meserie inginer electronist.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.