Ascensiunea șefei de la ANSPDCP, Ancuța Gianina Opre: „Am fost propusă de PSD în urma algoritmului politic”

Ancuța Gianina Opre este marea șefă de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personale, care s-a gandit să-i amenințe pe jurnalistii de la Rise Project cu o amendă stupida de 20 milioane euro pentru faptul că si-au permis să dezvăluie identitățile celor implicați în increngăturile dubioase ale dosarului TelDrum.

Ancuta Gianina Opre

Ancuța Gianina Opre (foto: makiavelli.ro)

Tipa asta are autoritatea de a le cere jurnalistilor de la Rise Project sa ii prezinte sursele dezvaluirilor privind hotiile din Teleorman, cand ea insasi este urmarita penal intr-un dosar privind restituiri ANRP. Trei terenuri in Bistrita. „În zilele de 03 și 29 septembrie 2009, suspecta Opre Gianina Ancuța, în calitate de președinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), împreună cu ceilalți suspecți – membri ai aceleiași comisii, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au aprobat, în trei dosare de despăgubiri, rapoarte de evaluare prin care trei suprafețe de teren (4,93 ha, 3,48 ha și 2,32 ha) situate în municipiul Bistrița au fost evaluate la 47.370.400 lei, 29.507.700 lei și 21.356.700 lei (în total 98.234.800 lei), sume ce au fost acordate drept despăgubire suspecților Rotaru Mihai, Le Bomin Diana și unei alte persoane, beneficiari ai drepturilor litigioase”, informa DNA pe propriul website in 16 februarie 2017.

Insă ascensiunea Ancuței către funcțiile inalte de interes public este caracterizată doar de urmatoarele sintagme: „funcţie ocupată în urma algoritmului politic, propusă de P.S.D, numită de PSD, desemnată de PSD, votată in Parlament de PSD”. Practic o fată „descurcareață” care a „răzbit cu succes” in viață.

In dosarul deschis de DNA, aceasta este acuzată de abuz în serviciu în formă continuată, notează Digi24. Pe bază de algoritm politic, după cum chiar ea recunoștea, Opre a fost numită de PSD președinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. De asemenea, ea a fost candidat PSD la alegerile parlamentare din 2008 pentru Camera Deputaților, apoi consilier parlamentar al ex-președintelui PSD Mircea Geoană inainte de a ateriza in fotoliul de la ANSPDCP.

Jurnalistul Ionel Stoica a publicat pe pagina de Facebook, mărturia acesteia în fața procurorilor DNA, așa cum se găsește ea în dosarul lui Marian Vanghelie, din care rezulta clar ca in Romania nu competența face diferenta, ci obediența si servilismul politic.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.