Cătălin Ivan a lansat partidul Alternativa pentru Demnitate Națională, „un proiect politic bazat pe tehnologie modernă (inclusiv blockchain) în era digitală”

Alternativa pentru Demnitate Națională” – ADN, este un nou partid politic lansat de europarlamentarul ieşean Cătălin Ivan, care spune că formațiunea sa este pe cale să fie înscrisă la tribunal ”în foarte scurt timp” și că va candida la alegerile din 2019.

Alternativa pentru Demnitate Națională

Catalin Ivan lanseaza partidul „Alternativa pentru Demnitate Națională” (foto: Facebook)

„Am lansat astazi cel mai modern partid politic. Am readus meritocratia, transparenta, onestitatea, democratia si responsabilitatea in politica. Voi reveni cu fiecare concept in parte si le vom discuta pe rand”, a anuntat politicianul pe pagina sa de Facebook.

Ivan, susține că formațiunea nu va face alianțe cu niciun partid: „Vom participa la alegerile de anul viitor. Vom prezenta în primăvară lista de candidați”.

Europarlamentarul, care a fost exclus din PSD (ca si primarul Iasului Mihai Chirica), dezvaluie că este vorba despre un proiect total nou, care folosește tot ce înseamnă tehnologie modernă în era digitală pentru a ”reinventa ideea de formațiune politică”. Platforma foloseste diferite tehnologii si se pare ca „blockchain technology” este una dintre ele, asa cum pare sa confirme Ivan intr-un comentariu pe pagina de socializare. Ideea ar fi de altfel una revolutionară pentru domeniul politic.

Catalin Ivan confirmand ca partidul ADN foloseste tehnologia „blockchain”

”Toate hibele care există acum în partidele tradiționale, de la nepotism, incompetență, mediocritate, lipsă de transparență, corupție, demagogie, toate sunt imposibile pe noua construcție politică. Cei care vor activa în ADN vor ști în timp real ce se întâmplă în organizație, vor avea o voce proprie în funcție de activitatea fiecăria, totul de întâmplă transparent, în mod real. Am reinventat ideea de partid politic printr-un partid ultramodern, adaptat erei digitale, cu inovații în premieră internațională”, a comentat el.

Alternativa pentru Demnitate Națională – Partid fara presedinte!
Ivan mai spune că partidul nu va avea președinte și deciziile se vor lua prin consens: ”Întâlnirile clasice vor avea loc mult mai rar, pentru că activitatea ADN se defășoară pe grupuri de proiecte, pe sarcini concrete, fiecare poate să contribuie de pe aplicație, la un proiect sau altul, 5 minute sau 10 minute, cât are timp. Sigur că sunt întâlniri periodice, de bilanț, când sunt decizii importante de luat. Încă o noutate, ADN nu are președinte și nu are structurile de conducere tradiționale, are doar echipe de coordonare, cu coordonatori pe fiecare domeniu important, iar deciziile în aceste echipe de coordonare se iau prin consens, adică prin acordul tuturor membrilor”.

Cătălin Ivan dezvaluit ideea proiectului sau intr-un mesaj postat ieri pe pagina de Facebook. „După mulţi ani de rătăciri pe diferite drumuri, ezitări, îndoieli, încercări şi renunţări, speranţe şi dezamăgiri, a venit momentul să pornesc pe un nou drum, să-mi asum noi responsabilităţi într-un proiect construit de la zero, alături de oameni noi, curaţi, cu viziune şi dragoste de ţară, competenţi şi foarte apreciaţi în domeniile în care activează“, a anunţat europarlamentarul ieşean, fără a furniza prea alte detalii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.