Este Oficial! Dubai Are Cea Mai Rapida Masina De Politie Din Lume: Bugatti Veyron

Nicaieri in lume nu vei vedea o masina de politie care sa arate ca un Bugatti Veyron, Ferrarri FF sau Lamborghini Aventador.

Insa totul este posibil in Dubai, unde fortele de politie tocmai au primit un certificat oficial de la Guinness World Records pentru ca au „reusit” sa achizitioneze cea mai rapida masina de politie din lume – Bugatti Veyron – care s-a alaturat flotei de 14 bolizi de lux.

politia dubai bugatti veyron
Bugatti Veyron – Politia Dubai
O flota de bolizi de lux poate suna ciudat, dar se potrivește perfect cu fastuosul Dubai, un oras in care daca vrei sa intorci capetele, trebuie sa ai Bentley-ul sau Rolls Royce-ul poleit in aur. Insa acest lucru nu este o problema pentru politia locala care are o suita inegalabila de supercaruri la dispoziția sa.

Flota include un Aston Martin One 77 personalizat (doar 77 astfel de masini au fost construite), un Bentley Continental GT, trei Porsche Panamera hibrid si doua BMW i8.

Dar, vedeta este Veyron, care poate atinge viteza uimitoare de 407 km/h (253 mph).

Motorul sau de 16 cilindri produce 1000 cai putere, propulsand bolidul de la 0 la 100 km/h in doar doua secunde si jumatate.

Recordul anterior a apartinut fortelor de politie italiene al caror Lamborghini Gallardo LP560-4 reusea sa atinga o viteza maximă de 370 km/h.

Insa superflota politiei din Dubai nu este utilizata pentru urmariri spectaculoase sau pentru alte misiuni riscante. In schimb, masinile pot fi vazute mai mult pe langa Dubai Mall si Jumeirah Beach Residence unde sunt in cautare de turisti si atentie.

„Arestati-ma va rog!“
Rolul supercarurilor este de a sparge barierele dintre politie si public, explica maiorul Sultan Al Marri din cadrul Departamentului de Politie din Dubai.

„Nu vrem sa ne laudam cu masinile, ci dorim sa aratam turiștilor cat de prietenoasa este politia aici in Dubai“, a declarat Sultan pentru CNN. „Cautam modalitati de a ne conecta tot timpul cu oamenii.“

Pe langa competentele de multilingvism si buna comunicare, ofiterii trebuie sa aiba si un bun simt al umorului. Sultan spune ca de multe ori oamenii le cer in gluma politistilor sa-i aresteze, avand astfel oportunitatea de a se „plimba” cu bolizii de lux.

Cand vine vorba de selectarea masinilor, politia cauta modele care reusesc sa faca impresie in mass-media. Dar, pe langa viteza, strategia este ca pana in 2030 flota de masini sa fie formata in proportie de cel putin 25% din modele hibride sau electrice. Doua BMW i8 si trei Porsche Panamera S E-Hybrids au intrat deja in dotarea fortelor de politie.

Video: Flota de masini de lux a politiei din Dubai

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *