VIDEO: Primul ajutor in cazul unui motociclist accidentat. Atentie la casca moto!

Exista situatia ca intr-un accident rutier sa fie implicat un motociclist. Cum trebuie sa procedezi pentru a-i acorda primul ajutor? Raspunsul este oferit de ISU București-Ilfov care a publicat pe Facebook un video educational care indica ce pasi trebuie urmați si, ATENTIE, ce nu trebuie facut intr-o astfel de caz.

Sa spunem ca vrei sa acorzi primul ajutor unui motociclist accidentat. Care este primul lucru pe care il faci? Ii scoți casca? Daca raspunsul la care te-ai gandit este „da”, e greșit. Este exact gestul care risca sa-i dauneze si mai mult decat sa-i faca bine.

Cand i se poate scoate casca?
„Se va scoate casca doar daca victima are caile aeriene blocate si nu pot fi eliberate sau este necesară resuscitarea cardio-pulmonara”, avertizeaza ISU.

Clipul de constientizare explica exact miscarile necesare pentru a scoate casca unui motociclist, intr-una dintre aceste doua situatii. Este nevoie de doua persoane pentru a face corect acest lucru. „Scoateți casca doar daca nu aveti alta optiune!”, mai spun paramedicii.

„Oricand putem fi martorii unui accident rutier in care este implicat un motociclist. De ajutorul nostru poate depinde viata altora”, arată ISU București-Ilfov.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *