Ar putea varza sa ne protejeze impotriva efectelor radiatiilor?

Un compus din varza, numit DIM, poate reduce efectelor radiațiilor.

Varza

Varza previne cancerul dar protejeaza si impotriva radiatiilor (Wikimedia)

Cercetatorii americani au descris rezultatele ca fiind „uimitoare” dupa ce jumatate din sobolanii tratati cu DIM timp de doua saptamani dupa expunerea la radiatii au supraviețuit.

Varza noastra cea de toate zilele ar putea fi cheia pentru a proteja oamenii de radiatii in timpul tratamentului impotriva cancerului.

O componenta derivata din legume precum varza, conopida si broccoli – a reusit sa protejeze sobolanii si soarecii de doze letale de radiatii.

Studiul sugereaza ca acest compus, deja dovedit a fi sigur pentru oameni, poate proteja tesuturile normale in timpul radioterapiei pentru tratamentul cancerului si de asemena sa prevena sau atenua o boala cauzata de expunerea la radiatii.

Compusul – cunoscut sub numele de DIM (sau 3′ – diindolilmetan) – era cunoscut anterior ca avand proprietati de prevenire a cancerului.

Doctorul Eliot Rosen de la Centrul Lombardi de cercetare a bolilor canceroase din Georgetown, SUA , a declarat: ” DIM a fost analizat ca un agent de prevenire a cancerului de mai multi ani, dar acesta este primul indiciu ca DIM poate acționa, de asemenea, si ca un protector de radiatii.”

Pentru experimente, cercetatorii au iradiat sobolani cu doze letale de radiatii gamma.

Animalele au fost apoi tratate cu o injectie zilnică cu DIM timp de doua saptamani, începând la 10 minute dupa expunerea la radiatii, iar rezultatele au fost exceptionale. Sursa: RiaNovosti

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *