Veronica Antal din Nisiporesti, Neamt – prima romanca beatificata

Papa Francisc a semnat documentul ce deschide calea spre declararea primei femei-sfinte din România. Este vorba despre Veronica Antal, o tânără de 22 de ani, din judeţul Neamţ, care a murit în timp ce îşi apăra castitatea. Suveranul Pontif a lăudat curajul româncei.

Veronica Antal

Papa Francisc (foto: wikimedia/Korea.net)

Tânăra din Nisiporeşti, recunoscută de întreaga comunitate pentru credinţa sa, mergea în fiecare zi în satul vecin pentru liturghia catolică. În urmă cu 60 de ani străbătea drumul pentru ultima dată. A fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit de un bărbat care a încercat să o siluiască. Încă mai strângea în mână rozariul când a fost găsită. Pentru credinţa şi curajul ei, a fost trecută pe prima treaptă a sfinţeniei.

Evenimentul religios a fost unul fără precedent, slujba de beatificare a Veronicai Antal atragand călugăriţe de pe multe continente.

Veronica Antal este al şaselea român beatificat de Biserica Catolică. Toţi ceilalţi sunt bărbaţi: patru martiri care au murit în închisorile comuniste şi un călugăr franciscan capucin din Moldova.

Sursa: Digi24.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *