Gabriel Liiceanu: „Cartile lui Voiculescu si Nastase sunt niste abjectii. Infractorii fac elogiul actelor lor”

Gabriel Liiceanu a avut cuvinte destul de dure la adresa cartilor lansate de Adrian Nastase si Dan Voiculescu la targul de carte Gaudeamus, numind lucrarile fostilor condamnati penal drept niste „abjectii”.

gabriel liiceanu

Gabriel Liiceanu (foto: wikimedia)

Intr-un interviu acordat jurnalistului Malin Bot, Liiceanu a declarat:
„Stii ce e penibil? Nu le-a luat nimeni dreptul sa scrie si nici nu poate fi luat dreptul unui editor sa publice abjectii de genul asta. Problema este ca vorbind, prezentandu-si produsele ignobile, cartile astea, lupta politica a lui Voiculescu, care a devenit dintr-o data erou al scenei politice romanesti.

In clipul video de mai jos, Liiceanu este nemilos cand vine vorba de cartile si atitudinea condamnatilor penal Voiculescu si Nastase.

Grozavia este ca ne-au furat cuvintele si valorile. Ei folosesc aceleasi cuvinte ca noi, ei joaca indignarea de pe pozitii… Niste banditi se transforma in feti-frumosi. Au furat din buzunarul unui popor saracit tone de bani, pe urma vorbesc despre dreptate, adevar, frumusete, cultura. Pai asa arata cultura, ca un infractor sa faca elogiul actelor lui, travestindu-se in ceea ce nu e?”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *