Procurorii moldoveni declanseaza urmarirea penala in cazul interceptarilor conversatiilor telefonice dintre Ilan Shor si Vlad Filat

Procuratura Generală a Republicii Moldova a demarat urmărirea penală pe faptul diseminarii publice a înregistrării convorbirilor dintre Ilan Shor și Vladimir Filat, precum și a afirmațiilor lui Renato Usatîi despre interceptarea convorbirilor unor demnitari și politicieni.
Conform procurorilor, a avut loc infracţiunea de violare a dreptului la secretul corespondenţei.

Anchetatorii susţin că, în cadrul investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală, se vor clarifica circumstanțele colectării, deținerii și difuzării convorbirilor respective, precum și alte eventuale fapte infracționale cu referință la circumstanțele descrise.

De cealalta parte, liderul formaţiunii politice „Partidul Nostru„, Renato Usatîi a postat un mesaj pe reţeaua de socializare Facebook.

„Înţeleg temerile celor care încă nu se află alături de Filat. După cele publicate de mine ieri, ştiu că se tem. Şi bine fac”, a mentionat Renato Usatîi.

Seful gruparii politice „Partidul Nostru” a lansat in mediul public o inrtegistrare audio ce prezenta o convorbire telefonica dintre Vlad Filat şi Ilan Shor.

Usatîi declara că probele sale demonstrează faptul că cei doi erau în relaţii de încredere şi soluţionau împreună probleme financiare şi bancare.
Video: Renato Usatii, reactive din avion in drum spre Moscova, 20/10/2015

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.