Dacian Cioloș critică CCR: „Nu aș mai fi acceptat un alt referendum înaintea aplicarii rezultatelor referendumului precedent”

Dacian Cioloș s-a aflat marți la Iași ca să strângă semnături pentru inițiativa „Oameni noi în politică“ și ca să le explice ieșenilor de ce este importantă, pentru România, o nouă clasă politică.

Dacian Ciolos

Dacian Ciolos (foto: Facebook)

Fondatorul Mișcării România Împreună (RO+) a criticat ignorarea de către Parlamentul României a rezultatului referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300, dar și validarea Curții Constituționale a inițiativei pentru revizuirea Constituției în sensul redefiniri, care a permis organizarea consultării populare din 6-7 octombrie.

„Eu am mai spus-o public: evident că susținem lucrul acesta, dar cred că nici nu ar mai trebui să se pună problema dacă susținem sau nu, pentru că poporul s-a exprimat, poporul e suveran. CCR a și spus că acel referendum trebuie respectat. Din păcate, nu a zis și termenul în care trebuie respectat“, a spus fostul premier tehnocrat despre referendumul din 2009 privind parlamentul unicameral și maximum 300 de parlamentari.

„Eu nu aș mai fi acceptat un alt referendum (cel pentru familie, n.r.) înainte de a pune în aplicare rezultatele unui referendum precedent, care e valid. Evident că rezultatul acestui referendum (din 2009, n.r.) trebuie respectat, dar mai cred că, la pachet cu reducerea numărului de parlamentari, mai trebuie făcute niște modificări în legile electorale și unele dintre ele le-am propus și noi“, a explicat Dacian Cioloș.
Sursa: Impreunapentruromania.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *