Southwest Airlines concediaza un capitan dupa aterizare dura pe aeroportul LaGuardia din New York

Esti concediat!!! Asta i-au spus sefii de la Southwest Airlines unui capitan de avion de pasageri dupa ce l-au gasit responsabil pentru o aterizare destul de dura la Aeroportul LaGuardia din New York. Se pare ca in timpul incidentului care a avut loc miercuri, mai multi pasageri ar fi fost raniti.

Southwest Plane LaGuardia

Capitanul unui Boeing 737 a fost concediat dupa ce a rupt trenul de aterizare la aeroportul LaGuardia (John Minchillo/Washingtontimes)

Un purtator de cuvant al companiei aeriene a declarat ca pilotul a zburat pentru Southwest timp de 13 ani. Dar in luna iulie, a aterizat avionul Boeing 737-700 intai pe rotile din fata, iar impactul a fost atat de dur incat trenul de aterizare din fata s-a rupt iar 10 de pasageri au fost raniti.

Compania aeriana l-a gasit raspunzator pe capitan pentru faptul ca a luat pe nedrept controlul aparatului de la co-pilot intr-un moment critic de zbor – atunci cand avionul zbura sub 120 de metri altitudine.

Schimbarile de comenzi intre piloti sunt rareori efectuate la acest nivel din cauza riscului de a pierde controlul avionului.

De asemenea si secundului i s-a impus sa ia lectii suplimentare de zbor, potrivit unui purtatorul de cuvant al companiei aeriene.

Southwest Airlines a refuzat sa divulge numele celor implicați în incident.

Reprezentanti ai sindicatelor si-au exprimat dezamagirea fata de decizie si au promis sa contunue investigatia. Sursa: WashingtonTimes

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *