Simona Halep castiga Kremlin Cup 2013 invingand-o pe Samantha Stosur

Simona Halep a continuat excelent sezonul turneelor de tenis din 2013 castigand cel de-al cincilea titlu a anului dupa ce a invins-o pe australianca Samantha Stosur in final turneului Kremlin Cup.

Simona Halep
Simona Halep castiga Cupa Kremlin 2013 dupa ce o bate pe Stosur in finala (Wikimedia/Romain Dauphin-Meunier)
Romanca, clasata pe locul 18 în lume in clasamentul WTA, a intrecut-o la limita in primul set (7-6) pe fosta coampioana de la US Open campion pentru a dominat clar cel de-al doilea set (6-2).

„A fost un an incredibil pentru mine. Sunt foarte fericita și ma bucur doar de tenis”, a spus Halep care se pregateste acum pentru turneul de sfarsit de sezon „Tournament of Champions de la Sofia” ce va avea loc la sfarsitul acestei luni. Avand in vedere evolutia excelenta pe care a avut-o, jucatoarea romanca asteapta cu nerabdare sa-si vada doborata pozitia record a carierei sale, nr. 17, dupa ce noul clasament va fi publicat luni. Probail va urca pe locurile 13-14.

„Mintea mea este deja acolo”, a spus ea despre evenimentul din capitala Bulgariei. „Trebuie să ma pregătesc pentru turneul de la Sofia care este unul special și vreau de asemenea să ma bucur de el. „

Stosur, în schimb, si-a văzut intrerupta seria de 9 victorii consecutive pierzand în finala Cupei Kremlin pentru un al doilea an consecutiv, după înfrângerea in fata Danezei Carolina Wozniacki în 2012.

„Simona a fost într-adevăr mai buna decat mine în tiebreak si incepand din acel moment, a fost o luptă dificilă”, a spus Stosur. „Mereu am crezut că ea a jucat foarte solid pe tot parcursul turneului, și drept urmare, a fost foarte greu si azi impotriva ei.”

Halep a început castigand pe serviciul Australiencei în al doilea game, dar Stosur si-a recuperat dezavantajul dupa doua game-uri. Cu toate acestea, Halep a dominat primul set , plasand lovituri precise care au pus probleme reale lui Stosur, care a salvat mai mult de 7 lovituri decisive pentru a ajunge la tiebreak.

Stosur a avut o incercare de a reveni „in business” atunci când ca castigat pe serviciul lui Halep în primul game din al doilea set, insa a fost doar o zvacnire temporara deoarece românca a preluat controlul din nou, câștigând următoarele patru game-uri înainte de a-si adjudeca meciul pe serviciul lui Stosur care era deja terminata.

Kremlin Cup este un turneu ATP 250 și WTA Premier disputat la Complexul sportiv Moscova Olimpiiskii și are un fond de premii de 795.000 de dolari pentru concursuri de tenis feminin. Sursa: RiaNovosti

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *