Dan Ciprian Sfichi, politistul SIAS lovit cu sabia in cap, are o evolutie favorabila

Dan Ciprian Sfichi, poliţistul de la Serviciul Independent pentru Interventii si Actiuni Speciale (SIAS / SIIAS) care a fost ranit grav de un infractor ce l-a lovit cu sabia in cap in timpul unei operatiuni anti-drog la Radauti, inregistreaza o evolutie pozitiva.

Dan Ciprian Sfichi
Dan Ciprian Sfichi (Foto: Facebook)
Doctorii neurochirurgi au anuntat ca a fost mutat de cateva zile din sectia de Anestezie si Terapie Intensiva, urmand o perioada lunga de recuperare, avand in vedere ca nu isi poate misca deocamdata partea stanga a corpului.

„A rămas în continuare acel deficit motor, are de recuperat, însă în rest nu sunt probleme. Nu se ştie când va fi externat, însă aproximăm că în perioada următoare”, a declarat dr. Florin Grămadă, medic primar neurochirurg şi purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie, pentru Ziarul de Iași.

Dupa externare, politistul va avea nevoie de recuperare pentru recastigarea functiilor motorii, care cel mai probabil va fi efectuata in cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi.

Dan Ciprian Sfichi este angajat al Politiei Romane de 12 ani, este casatorit si are doi copii. El facea parte dintr-o echipa de patru luptatori de la Serviciul de Intervenţii si Actiuni Speciale si participa la percheziţii privind destructurarea unei grupări de trafic de droguri, in Radauţi, atunci când a fost ranit cu sabia de interlopul sucevean Alexandru Hutuleac. Potrivit unor surse din cadrul politiei, tanarul politist venise la misiunea din Radauti din timpul lui liber.

Agresorul, momentan retinut, a mai fost arestat in iulie 2016 tot pentru trafic de droguri, fiind ulterior plasat sub control judiciar, pana în octombrie 2017.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *