Carmen Adamescu (Palade), fosta sotie a lui Dan Adamescu, retinuta pentru evaziune fiscala si delapidare

Carmen Adamescu retinuta de politie! Una dintre cele mai bogate femei din Romania a fost retinuta de mascatii din cadrul IGPR pentru 24 de ore. Fosta nevasta a lui Dan Adamescu, Carmen Palade, este cercetată pentru cauzarea unui prejudiciu 43 de milioane de lei prin delapidare si evaziune fiscală.

Carmen Adamescu

Carmen Palade, ex-Adamescu (foto: Digi24.ro)


Miercuri dimineață, poliţiştii au făcut percheziţii la ea acasă şi în alte 6 locații din Bucureşti, iar după-amiază, femeia a fost reținută de polițiști.

„La data de 10 octombrie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală”, informează Biroul de presă al IGPR, citat de Agerpres.

Carmen Adamescu si colaboratorii sai sunt suspectati ca, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

Pe baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Plăţile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de ,,avans spre decontare”, dar nereturnați.

Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operațiunilor economice fictive.

Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.
Sursa: Digi24

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *