Radu Banciu ii supara rau pe basarabeni provocand scandal cu protest, flash-mob si modificari de Wikipedia (VIDEO)

Studențimea moldoveneasca e sucarita rau pe jurnalistul Radu Banciu de la B1 TV si in consecinta au decis sa protesteze la usa postului tv si sa modifice pagina de Wikipedia a prezentatorului scriind ceva de genul: „În prezent, Banciu este dușmanul tuturor moldovenilor” (Scroll pentru VIDEO).

Wikipedia Radu Banciu
Mare suparare pe moldovenii basarabeni care au moficat pagina de Wikipedia dedicata jurnalistului B1Tv Radu Banciu (adevarul.ro)
Poate ca cei de la Wikipedia ar trebui sa se autosesizeze si sa analizeze de 2 ori cererile de obtinere a drepturi de acces la editarea paginii sitului. Intre timp pagina a revenit cat de cat la normal.

Conform publicatiei Pagina de Media, studentii basarabenii si-au exprimat intentia de a protesta joi seara de la 8 in fata postului de televiziune unde Banciu este angajat. Ei s-au organizat pe Facebook unde au creat o pagina intitulata (cam ciudat) „Bucurestenii solidari cu basarabenii” unde fiecare protestatar putea sa-si confirme participarea la eveniment. Vreo 215 au promis ca se vor prezenta pentru un flash-mob in fata la B1 TV. Mesajul flash-mobului? MOLDOVENI DECI ROMÂNI!!! (Poze si imagini de la protesc puteti vedea pe pagina lor de socializare)

Ura nemarginita fata de Banciu nu s-a oprit aici. Cei de la Adevarul scriu ca Eugen Luchianiuc a postat numărul de telefon al lui Radu Banciu şi i-a incurajat pe amicii săi să transmită un mesaj, iar un basarabean, Dragoş Galbur, a modificat pagina de Wikipedia în română, dedicata lui Banciu, pagina care intre timp a fost restaurata. Modificarea biografiei lui Radu Banciu de catre utilizatorii noi sau anonimi este momentan dezactivată până pe 22 ianuarie 2014.

Puteti citi mai jos un paragraf din pagina alocata lui Radu Banciu pe Wikipedia.ro ce a fost modificata temporar de studentii de peste Prut:

“În prezent, Banciu este duşmanul tuturor moldovenilor, dat fiind faptul că acesta şi-a permis să denigreze Republica Moldova şi să-i înjure pe cetăţenii moldoveni în cel mai josnic mod posibil, la postul B1 TV”. De asemena emisiunea jurnalistului este re-denumită „Prostia lui Banciu”.

Radu Banciu a avut o reactie extrem de dura vis-a vis de declaratiile premierului moldovean Iurie Leanca care, in stilul caracteristic politicienilor, s-a cam dezis de Romania neapreciind ajutorul oferit de tara noastra Republicii Moldova de-a lungul timpului.

Din pacate, simpaticul moderator a avut si ceva scapari,adresand niste cuvinte destul de dure la adresa unora dintre cetatenii basarabeni, comparandu-i cu tiganii romani care cerseau pe celebrul bulevard parizian Champs Elysee.

Transcriere din controversata emisiune „Lumea lui Banciu”: „Leancă ăsta, e un terchea-berchea. Și în general Moldova este exact ca țiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champ Elysee. Sau care stătea, că acum nu mai ai voie să cerșești, în centru, în Franța. Moldova este exact ca țiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champ Elysee”.

Drept urmare, CNA-ul a penalizat postul B1 TV cu o amendă de 10.000 de lei pentru afirmațiile lui Radu Banciu, dar și pentru tamtam-ul creat de Corneliu Vadim Tudor într-una din emisiune statiei bucurestene.

Update: Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii l-a amendat pe Radu Banciu cu 5000 lei pentru pentru afirmatiile la adresa cetatenilor din Republica Moldova. CNCD a luat decizia de a-l penaliza pe ralizatorul B1TV in timpul unei sedinte pe 29 ianuarie, dupa ce a constatat fapta de discriminare multipla.

Video: Radu Banciu, insulte la adresa lui Iurie Leanca si a basarabenilor

Comments

comments

6 gânduri despre “Radu Banciu ii supara rau pe basarabeni provocand scandal cu protest, flash-mob si modificari de Wikipedia (VIDEO)”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *