Laszlo Tokes: 500 de mii de romani vor sa devina unguri

Laszlo Tokes ne anunta ca vreo jumatate de milion de romani vor sa devina unguri. Si care e problema? Foarte bine, sa fie sanatosi. Ar trebui sa se simta cineva lezat? Oricum chestia asta cu dubla cetatenie arata mai mult a smecherie politica. Pe de alta parte mi se pare cumva o discriminare a cetatenilor cu o singura cetatenie; pai ce, aia cu 2 pasapoarte trebuie sa aiba mai multe drepturi? Deci acordurile astea ar trebui sa inceteze. Mi se pare corect cazul Olandei si Romaniei care au terminat-o cu tratatul acordarii dublei cetatenii acum vreo 10 ani parca (in ziua de azi, sa fii si olandez si roman e posibil doar in circumstante speciale). Nu e corect sa joci la doua capete, ori te decizi sa te stabilesti intr-un loc si sa beneficiezi de serviciile tarii pe al carei teritoriu stai, ori emigrezi in alta tara unde te integrezi si adopti cetatenia statului respectiv si bine-nteles renuntand la cea anterioara. Oricum daca vrei sa calatoresti sau sa pierzi vremea mai mult prin alte parti, nu te opreste nimeni in ziua de azi, e libertate destula.

Iata ce spune Tokes: „În calitate de preşedinte al Consiliului de Autonomie a Maghiarilor din Bazinul Carpatic, în loc de a vorbi despre autonomia şi cauza maghiarilor din Transilvania şi aparte, cauza maghiarilor din Serbia, Slovacia etc, hai să vorbim de cauza noastră comună în crearea unui sistem complex şi integrativ al autonomiei în întregul bazin carpatin cu sprijinul ţării noastre mame, Ungaria. Sunt aproape 500.000 de cetăţeni români care au solicitat dobândirea cetăţeniei ungare”.

Asta a avut mereu o obsesie cu mama Ungaria, probabil a fost dadacit tare de tot cand era mic si inca mai are nevoie de protectie.

„Noi suntem foarte insistenţi şi consecvenţi şi suntem siguri că aşa cum memorandiştii români au reuşit să dobândească Unirea şi drepturile colective ale românilor, nici noi nu ne dăm înapoi, mergând pe acea linie pe care am pornit după căderea lui Ceauşescu”, a mai afirmat Tokes.

Pai d-le Tokes, bag seama ca acuma vrei sa distrugi ce au reusit memorandistii aia, ca alta solutie pentru problema ta nu prea vad.

Tokes Laszlo a fost reales, sâmbătă, preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), el vorbind cu această ocazie de crearea unui sistem complex şi integrativ al autonomiei maghiarilor în întregul Bazin carpatic.

Stai ca acum nu mai are treaba cu Tinutul Secuiesc, ci vrea sa-si faca tara lui in care bine-nteles el sa fie conducatorul suprem. Prevad ca la fel ca romanii, si maghiarii se vor trezi cu vreo 10 partiduletze in urmatorii ani. Acum sunt UDMR, CNMT, PMR, numai bine se vor imparti pana se trezesc la alegeri ca n-o sa prinda nici pragul ala electoral de 5% (anul trecut l-au atins la limita).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *