Romanul si Zebra de Timisoara: Unul ranit, alta inecata

In mod normal ar trebui sa fie un caz de „no comment”, dar totusi e greu sa te abtii.

Zebra Timisoara

Un pui de zebra s-a sinucis prin inecare la Zoo Timisoara (Wikimedia)

Deci, Gradina Zoologica din Timisoara s-a trezit cu o zebra dar care a murit (atentie) inecata dupa ce culmea, a evadat (iarasi atentie) pentru a doua oara. Probabil ca ori n-aveau gard la Zoo Timisoara, ori era zebra campioana la alergari obstacole.

E inca neclar cum dracu a scapat zebra din tarc si s-a aruncat tocmai intr-un helesteu de parca isi premeditase sinuciderea.

Incidentul nu a implicat doar moartea animalului ci si ranirea sefului Direcţiei de Mediu, Adrian Bere, care ar fi incercat sa salveze zebra, de fapt un pui, de la inec.

„In cursul zilei de vineri, mânzul a fost prezentat reporterilor, fiind lasat in spaţiul închis în care a fost adăpostit atunci când a ajuns la Timişoara (oare nu l-au speriat jurnalistii cu blitzurile lor??). Animalul a avut un comportament agresiv pentru mai mult timp, alergând confuz în ţarcul amenajat din care a reuşit să se şi elibereze. Angajaţii Grădinii Zoologice nu au reuşit să îl tranchilizeze, iar după ce animalul speriat a lovit mai multe garduri de protecţie, a revenit în ţarc. După câteva ore, timp în care zebra a fost foarte neliniştita, a evadat din nou din habitat, facand saltul in heleşteu”, s-a transmis intr-o declaratie emisa de Primăria Timişoara.

Directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Adrian Bere, şi medicul veterinar al Grădinii Zoologice, Mihai Afrenie, s-au aruncat in apa dupa zebra, dar fara sanse de a o salva.

„În urma misiunii de salvare a animalului violent, Adrian Bere a fost rănit şi transportat la spital pentru verificari. A fost externat vineri seara, dar este tinut sub observaţie medicala. Primaria are deja legaturi cu reprezentantii altor gradini zoologice pentru a aduce la Timişoara o alta zebra”, au declarat oficialii de la Primaria Timişoara. Le uram succes mai mult cu administrarea noii achizitii.

Zebra inecata avea 1 an si fusese donata timisorenilor de catre Gradina Zoologica din Liberec, Cehia.

Solutia ar fi ori sa nu le spunem cehilor ce s-a intamplat, ori ii acuzam ca ne-au trimis o zebra turbata.
Sursa: Romaniatv

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *