Ana Birchall credea ca „Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi” a fost scrisa de Liviu Rebreanu

Ana Birchall a gafat-o serios. Ministrul pentru Afaceri Europene sustinea pe blogul personal, ca Liviu Rebreanu a scris „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”.

Ana Birchall
Ana Birchall (foto: caleaeuropeana.ro)
O gafă a ministrului pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a fost descoperită pe blogul personal al acesteia. Ministrul scria, în urmă cu trei ani, un text despre aniversarea a 129 de ani de la nașterea lui Liviu Rebreanu „autorul romanului Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”. Gafa a fost descoperită de Luiza Vasiliu, reporter Casa Jurnalistului, noteaza Romania Libera.

Birchall a postat un material intitulat „129 de ani de la nașterea lui Liviu Rebreanu”, iar când a menționat cele mai importante opere ale scriitorului, ministrul de resort a notat și romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” scris de Camil Petrescu.

”Căutam ceva despre Nora Rebreanu și-am dat peste postarea asta de-acum trei ani a Anei Birchall, ministru d̶e̶m̶i̶s̶i̶o̶n̶a̶r̶ nedemisionar pentru Afaceri Europene, favorita publicației Sputnik la postul de prim-ministru al României. „Ana Birchall este o persoană cultă, distinsă, dar şi extrem de ambiţioasă.”, scria Sputnik acum câteva zile. Nu știu ce să zic de „distinsă” și „ambițioasă”, dar „cultă” tocmai s-a făcut țăndări”, a scris Luiza Vasiliu pe Facebook.

După ce această eroare a fost semnalată pe rețelele de socializare, Ana Birchall a facut corectiile de rigoare in materialul de pe blogul personal.

„Gata, doamna Birchall a înlocuit povestea de dragoste din „Ultima noapte de dragoste” cu „introspecția profundă” din „Pădurea spânzuraților”. Deci s-a făcut dreptate. Mai am o singură întrebare: „Grădina Maicii Domnului” cine a scris-o? Tot Liviu?”, a adăugat Luiza Vasiliu.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *